Ribiči, ki so lovili losose so svoje življenje rešili s skokom v vodo.

Lansko poletje so trije ribiči lovili losose v reki Columbia (ZDA). V daljavi so opazili motorno jahto ki je glisirala direktno proti njim. Kljub temu, da so se trudili, da bi opozorili nase, jih krmar na jahti ni opazil in zapeljal direktno na njihov čoln. Svoje življenje so rešili s skokom v vodo.

Njihov čoln je bil uničen, trije ribiči, pa so nesrečo preživeli brez poškodb. Krmarja motorne jahte sedaj tožijo za 372,500 USD. Marlin Lee Larson je v svojo obrambo povedal, da je sedel na krmarskem sedežu. Ker je gliseral, je bil premec plovila visoko,  in mu zastiral pogled. V času nesreče je bil na motorni jahti tudi zet, ki je povedal, da je bil njegov tast, krmar barke, med plovbo zaposlen z mobilnim telefonom. Kljub temu, da v zvezni državi Oregon zakon prepoveduje uporabo mobilnega telefona med vožnjo avtomobila, pa tega ne prepoveduje med upravljanjem plovila.

Celotna nezgoda je bila posneta z več športnimi kamerami, ki so jih ribiči uporabljali pri ribolovu. Če ribiči ne bi skočili v vodo, nesreče verjetno ne bi preživeli. Organizatorji ribiških tekmovanj sedaj svetujejo tekmovalcem, da vedno uporabljajo varnostne jopiče. Nikoli se ne ve, kje preti nevarnost. Video posnetek je dokaz.