Hanse 348

Nemška ladjedelnica Hanse je prenovila modele plovil serije 8.

Serija 8, plovila katerih oznaka se končuje s številko 8 je temelj te ladjedelnice. Tako kot ostale ladjedelnice tudi Hanse postopoma prenavlja svojo najbolj pomembno linijo plovil. V letih 2016 in 2017 so že uspešno prenovili dva večja modela 548 in 588, sedaj pa so se prenovljeni liniji plovil pridružili še modeli 348, 388 in 418.

Številni konkurenti jadrnice opremljajo z dvema krmilnima listoma, Hanse pa se je odločil, da v tej liniji ostane zvest enemu krmilnemu listu. Da bi se oddaljil od konkurence v razredu nižje cenovnih plovil, so notranjost izdelali kvalitetnejše kot je za ta razred običajno. Odločili so se, da bo imelo pohištvo zaobljene robove, ker je bolj varno in udobno za uporabo, seveda pa dražje za izdelavo. Osvežili so oblikovanje, uporabili les svetlejših barv in nekoliko bolj izbrane materiale. Salon je dobil nov, svež videz in deluje bolj kot družaben prostor in ne več le kot jedilnica.

Spremembe so tudi na krovu. Kot smo vajeni pri posodobitvah serije, imajo tudi manjši modelih povečano površino jader. Najmanjši model 348 ima široko krmo, ki ponuja več prostora za dvema krmilnima obročema. Kopalna ploščad je velika in zložljiva. Posodobili so del pred krmilnimi obroči. Sedišča so večja, bolj udobna in ločena od jadralnega dela plovila. V podpalubju se lahko odločamo med standardno različico z dvema kabinama, ali opcijsko s tremi. Zaradi vseh svojih lastnosti, si je prislužila naziv plovilo leta.

Model 388 je podoben manjšemu, Notranjost je oblikovana podobno, zaradi večje dolžine pa je plovilo bolj prostorno. Razlika se opati tako na krovu, kot pod njim. Podobno je tudi pri modelu 418, ki je bil predstavljen v začetku leta. Ker je bistveno večja jadrnica omogoča izbiro štirih opcij notranjosti. Na voljo je v dvo in trokabinski različici, obe pa sta na voljo z eno ali dvema kopalnicama.

Hanse 388 Hanse 388