Prehodni pokal regate Marinada za leto dni v vitrino krmarja Dušana Puha in posadke na jadrnici Adriatic Europa.

V soboto, 06. maja je v organizaciji Burin Yachting Cluba potekala že štirinajsta regata Marinada, ki se uvršča med največje mednarodne navtične dogodke v Sloveniji. Na startni liniji pred marino v Izoli se je v boj za naziv letošnjega zmagovalca podalo ob 11.00 uri 48 jadrnic s posadkami. Slabše vetrovne razmere kot si jih jadralci za regato želijo a vsekakor neverjetna in nepozabna ter adrenalina polna predstava vseh udeleženih jadralk in jadralcev. V končni absolutni razvrstitvi si je zmago prijadrala posadka jadrnice Adriatic Europa, JK Piranski zaliv s krmarjem Dušanom Puhom, drugo mesto je pripadlo posadki iz JK Mariborčanka s krmarjem Samom Žvanom na jadrnici Generali in tretje mesto je osvojila posadka pod taktirko krmarja Iztoka Krumpaka na jadrnici Scorpio 44 iz JK Izola.

V Izolskem Moby Dicku v bližini marine Izola so se udeleženci in obiskovalci letošnje Marinade po spektaklu na vodi pripravili na skupno druženje, pogostitev in razglasitev rezultatov. Podelitvi pokalov in nagrad je sledila zabava do zgodnjih jutranjih ur v družbi legendarnega Roka Ferengje (Rok N Band) in skupine Stenbend. Zahvala organizatorja Burin Yachting Cluba in predsednika kluba Davida Hawline je ob koncu dogodka pripadla vsem jadralkam in jadralcem na regati, restavraciji Moby Dick ter pokroviteljem in partnerjem regate MARINADA 2017. Seveda je ob koncu sledila tudi zahvala organizacijskemu teamu Burin Yachting Cluba in razigranemu Roku Ferengji in skupini Stenbend, ki je poskrbela za nepozaben Rock & Roll party z novimi priredbami nekaterih pesmi, ki jih nikoli tekstovno ne bomo pozabili. Ob koncu je David Hawlina napovedal: »če ne preje, ponovimo jadranje in druženje po poletnih počitnicah zato si rezervirajte soboto, 23. september 2017, ko se srečamo na regati za Pokal Slovenije v Kopru.

Rezultati:

Sponzorji:

A-Cosmos Jaguar/Land Rover, Ljubljanske Mlekarne, Kroky Gourmet, MZG – Mizarstvo Grosuplje, Piksel Print, Europlakat, voda Dana, Atlantic Grupa s Cockto in Black n Easy Barcaffe turško kavo, Manner Casali, e-navtika, Tosama, Vino Frešer, Merit International - Bacardi, Klobasarna, Kmetija Roštohar, Crocs, Group Krumpak, Marina Izola, One Sails, PressClipping, Euroton, Luxury Marine in Planet TV