Italijanska ladjedelnica Benetti je predstavila nov koncept 77 m dolge prestižne jahte.

Nova jahta črpa zasnovo iz kompleksnih morskih struktur. Že tako popolne naravne strukture so hoteli vkomponirati v obliko jahte in jih seveda narediti še boljše. Po besedah direktorja Benettija, Vicenze Poeria, je bil to njihov največji izziv.

Se77antasette ima številne unikatne rešitve, ki jih v navtiki še nismo videli. Prva, ki jo opazimo že na prvi pogled, je okrogla steklena kupola na najvišjem krovu jahte. Pod njo je skrita sončna ploščad in vsa navigacijska oprema. Konstrukcija kupole in uporabljeni materiali poskrbijo, da se sposobnosti navigacijske opreme ne zmanjšajo. Lastniška kabina je na gornjem krovu premcu plovila. Meri dobrih 100 m2 in ima izhod na zasebno teraso. Dve VIP kabini in štiri kabine za goste so krov niže. Na glavnem krovu je velik bazen obdan s kopalno ploščadjo, kjer lahko gostje uživajo in se sproščajo. Oba boka jahte okrog bazena sta odprta in nudita občutek bivanja na plaži.

Poleg 12 gostov bo na krovu še stalna 19 članska posadka. Jahto bo poganjalo 5 generatorjev CAT. Polni rezervoarji bodo zadostovali za plovbo do 5.000 nmi.