Božični in novoletni prazniki so za nami in polni optimizma smo zakorakali v novo leto.

Sedaj je čas karnevalov, najbolj zabavnega obdobja v letu, ki ima na Kvarnerju bogato tradicijo. Oblast so prevzele maškare, kurenti so si nadeli zvonce in začeli odganjati zimo ter klicati pomlad. Pustovanje je tisti čas v letu, ko se skrijemo za masko in povemo, kar si mislimo.

Ne bomo pa se samo zabavali, ampak bomo odprli tudi vrata muzejev. Pridite in si izberite kar vam najbolj odgovarja, ter uživajte na Kvarnerju.

REŠKI KARNEVAL, 17.1.-6.3.

Na Kvarnerju bo v naslednjem obdobju vse v znamenju maškar. Peti letni čas, kot ga imenujejo na Kvarnerju, bo letos zelo dolg in zanimiv, trajal bo od 17. januarja pa vse do 6. marca 2019. To bo noro popotovanje izpolnjeno s smehom, veseljem in zabavo. Novo kraljico Reškega karnevala bomo izbrali 18. januarja, otroci bodo imeli svojo povorko 16. februarja, veliko finale, Mednarodna karnevalska povorka pa se bo odvijala 3. marca. sekakor obiščite "Carnival Snowboard Session" in "Carnival DJ Session", ki bosta potekala 23. februarja. Pridite v Reko na reški karneval, veselite se z nami in bodite to kar želite.

KARNEVAL V OPATIJI, 17.1.-6.3.

Vsako leto se v Visit Opatija in bližnji okolici, na praznik Sv. Antona Opata, tradicionalno začne "peti letni čas" - karneval. Čas karnevala je poln smeha in veselja, ko si nadenemo barvite maske in postanemo nekdo drug. Ljubitelji karnevala imamo edinstveno priložnost, da si izpolnimo svoje otroške sanje in za trenutek postanemo super junaki, čarovnice, vile ali kraljice. Smeh in veselje vsepovsod, po pisanih mestnih ulicah, sprehajalnih poteh ob morju, v restavracijah in hotelih.

Karnevalske čare v Opatiji lahko doživite na številnih prireditvah, kot so pustni karnevalski zbor s pisanimi otroškimi karnevalskimi skupinami in »Balinjerada«, kjer se pogumni udeleženci spuščajo po strmi cesti v nenavadnih in ustvarjalnih vozičkih. Nora dirka vozil ponuja nepozabno zabavo tako za najmlajše kot tudi starejše. »Taxi Balinjera« je zabaven program, ki vsem obiskovalcem in turistom omogoča, da doživijo noro vožnjo z vozički. Vabljeni, da se našemite in pridete v Opatijo!

MAŠKARE V CRIKVENICI, 12.1.-6.3.

"Počelo je, počelo“! („začelo se je, začelo“) – tako se ljubitelji maškar veselijo začetka nove pustne sezone. Končno so prišli dnevi polni smeha in zabave, čas rezerviran za sladko pričakovanje sobotnih pustnih zabav, velikih sprevodov in ostalih zabavnih dogajanj. Tudi na crikveniški rivieri so priprave že dolgo v teku. Nekateri ideje za svoje originalne maske razvijajo že od lani, drugi ideje dobivajo v zadnjem hipu. Kakorkoli, maske so iz leta v leto vse boljše in zanimivejše.

Prvi letošnji glasbeni gost, ki vas v soboto, 19.1.2019 pričakuje v crikveniški športni dvorani je Mladen Grdović. Nato sledijo znana glasbena imena - Maja Šuput, Jole, Lidija Bačić, Hladno pivo in Vigor. Pridite v Crikvenico, se zabavajte in bodite kar želite.

KARNEVAL NA LOŠINJU, 26.1.-5.3.

Zahvaljujoč letošnjemu zanimivemu in zabavnemu programu se bodo skozi Lošinj tudi v letu 2019 sprehajale inovativne in zanimive pustne šeme. Z že tradicionalno predajo mestnega ključa se začenja pustna norost, ki bo letos trajala do torka 5.3., na  dan glavnega  karnevalskega sprevoda.

Foto: TZ Lošinj (https://www.visitlosinj.hr)