Ladjedelnica Beneteau je že predstavila prvo produkcijsko jadrnico s hidro-krili Figaro 3. Uspešen razvoj jadrnice je bil dober temelje za nadaljevanje in uporabo tehnologije tudi pri motornih plovilih.

Ta teden so predstavili konceptno motorno plovilo, ki uporablja hidro-krila. Po njihovih izjavah, so za razvoj potrebovali le devet mesecev.

Plovilo so splovili v začetku meseca in z njim že opravili prve testne plove. Testi so bili telo uspešni. Podrobnosti še niso na voljo. Konceptno plovilo je namenjeno raziskavam uporabe hidro-kril na motornih plovilih in njihovo obnašanje v realnih pogojih. Z raziskavo bodo pridobili potrebne informacije za uporabo hidro-kril na motornih jahtah.

Plovilo, ki so ga uporabili na testu je v dolžino merilo 9,7 m Trup je izdelan s pomočjo infuzijske tehnologije zaradi česar je izjemno lahko. V ladjedelnici zatrjujejo, da bo plovilo lahko plulo s hidro krili ali brez njih, da bo pristajanje enostavno, ter da bo plovilo zasedlo enako prostora na privezu, kot bi ga brez hidro-kril. Na testnem plovilu je bil nameščen izvenkrmni motor, potekajo pa že raziskave tudi na plovilih z vgrajenimi motorji.