Way of Life, Gašper Vinčec

Najboljša slovenska maksi jadrnica letos prvič izven Jadranskega morja – Maxi Yacht Rolex Cup vrhunec regatne sezone – Številne tehnične izboljšave in najava ustanovitve športne akademije za pomoč mladim nadarjenim športnikom znotraj projekta EWOL – V načrtu tudi nadgradnja odmevnega projekta Capovision     

KOPER, 15.5.2019    V projektu EWOL, katerega ambasador je najboljša slovenska maksi jadrnica Way of Life, so predstavili ambiciozne cilje pred začetkom letošnje sezone. Lani, v svoji krstni sezoni, je jadrnica na vseh udeleženih regatah osvojila eno izmed prvih treh mest, ta uspeh pa bo njen lastnik, olimpijec Gašper Vinčec, letos poskusil še nadgraditi. Koprčan, podjetnik in nekdanji izvrstni jadralec razreda finn, je sporočil, da bo jadrnica Way of Life deležna številnih tehničnih izboljšav, v koledar regat pa sta, poleg vseh iz leta 2018, umeščeni dve novi zahtevni preizkušnji – svetovno prvenstvo maksi jadrnic Maxi Yacht Rolex Cup na Sardiniji in najstarejša hrvaška regata Mrduja.   

Way of Life, Gašper Vinčec

»Pred nami je, po tekmovalni plati, zahtevna sezona, katere vrhunec bo prav gotovo Maxi Yacht Rolex Cup v Porto Cervu na Sardiniji. Gre za ves teden jadranja na obalnih regatah znotraj Magdalenskega otočja v Tirenskem morju, ki se ga navadno udeleži prek 50 odličnih maksi jadrnic iz več kot 15 držav. Želimo biti kar najbolje pripravljeni, zato nas po lanskih investicijah v nova jadra, celotno elektroniko, obtežitev kobilice in ostalo čakajo nove tehnične izboljšave, katerih cilj je plutje na vrhuncu zmogljivosti jadrnice. Ob izvrstni posadki lahko le na tak način konkuriramo globalnim jadralnim projektom z najnovejšimi jadrnicami in z nekajkrat višjimi proračuni,« je dejal Gašper Vinčec. »Druga novost sezone pa je udeležba na najstarejši hrvaški regati Mrduji s startom v Splitu, ki poleg reške Fiumanke velja za najuglednejšo regato na Hrvaškem. Tudi na njej bomo dali vse od sebe za zmago, organizator pa pričakuje prek 150 jadrnic iz več evropskih držav.« 

Vinčec je obenem napovedal tudi nadgradnjo izjemno odmevnega jesenskega jadralskega izziva Capovision znotraj projekta EWOL – gre za regato, ki povezuje mesti Koper in Benetke, ter za večerni spektakel v obliki jadralskega dvobojevanja v zalivu pred Ukmarjevim trgom v Kopru. Ta projekt naj bi doživel vsebinsko nadgradnjo, enodnevni dogodek, od letos poimenovan EWOL Sailing Weekend, pa naj bi bil, kot pove že ime, podaljšan na ves konec tedna. Več informacij bo vodstvo projekta predstavilo v prihodnjih mesecih.        

Projekt EWOL združuje različne pobude na področju zelene energije, mobilnosti, raziskovalno-razvojnih dejavnosti in drugih – športnih ter socialnih projektov. Vodstvo EWOL-a je tako najavilo tudi ustanovitev športne akademije, EWOL Sports Academy, za pomoč mladim nadarjenim športnicam in športnikom. Akademija, katere podrobnosti bodo predstavljene proti koncu poletja, naj bi bila v začetku usmerjena v športnike obalnih občin, kasneje pa tudi širše.