V Enoshimi na Japonskem se na bodočem olimpijskem prizorišču nadaljuje tako imenovani ‘test event’, predolimpijska regata za olimpijske razrede, na kateri v razredu laser nastopa tudi naš mariborski jadralec Žan Luka Zelko. Danes so odjadrali dva plova, Zelko je jadral dobro in pridobil še eno mesto, skupaj je zdaj na 17. mestu. 

Danes je organizator regatno polje postavil bližje obali in kot poroča Zelko, so imeli na polju stranske valove, ki so se odbijali od obale nazaj na regatno polje, zato je bila vožnja v veter zahtevna. Pihalo je do deset vozlov, ob koncu drugega plova nekoliko več, do dvanajst.

Žan Luka Zelko: “V prvi regati sem uspel odlično startati, takoj po startu našel tudi dobro hitrost in prišel na bojo od orce tretji, prav tako sem dobro jadral v krmo, v drugi orci pa sem šel prehitro v sredino regatnega polja, padel v vetrno luknjo, izgubil par bark in končal kot deseti. V drugi regati sem bil od začetka do konca okoli petnajstega mesta, žal sem v zadnji krmi izgubil dve mesti in končal na 17. mestu. Pred nami sta še dva plova in točkovno smo vse do desetega mesta kar blizu, tako da bomo videli, kaj se še da narediti, jaz bom dal vse od sebe in upajmo na najboljše.”

Žan Luka Zelko je po dobrem današnjem nastopu napredoval na skupno 17. mesto (102 točki). V vodstvu ostaja Šved Jesper Stalheim (32 točk), na drugem je zdaj Avstralec Matt Wearn (41 točk), na tretje pa je zdrsnil Novozelandec Sam Meech (45 točk).