Remus 620 SC, Bravo Yachting

Plovila proizvajalca Remus so že vrsto let v ponudbi na slovenskem trgu. Letos so predstavili nov model odprtega čolna s centralno konzolo, model 620 SC.

Remus 620 SC je namenjen dnevnim izletom. Zaradi izjemno dovršene oblike lahko na krov sprejme do osem ljudi. Na sredini ima postavljeno široko krmarsko konzolo. Desni del je namenjen krmarju. Eleganten usnjen volan omogoča natančno in hitro krmarjenje. Nad njim je velik prostor, kamor lahko namestimo vse navigacijske instrumente ter kazalnike motorja. Pod volanom je priročen predal, kamor lahko shranimo očala, kapo ali pa kremo za sončenje. Na desni strani konzole so vrata v podpalubje. V njem je dovolj prostora za eno ležišče, za namestitev hladilnika ali pa kemičnega WC-ja. Krmarju in sopotniku sta namenjena dva masivna, izjemno udobna sedeža oblečena v umetno usnje. Oba imata široke bočne opore, ki zagotavljajo dober oprijem med plovbo tudi po razburkanem morju. Oba sedeža imata tudi deljiv prednji del sedišča. Če ga dvignemo, omogoča odličen naslon pri plovbi v stoječem položaju. Oba stola se lahko zavrtita za 360 stopinj. Če ju zavrtimo za 180 stopinj, na krmi nastane odličen prostor za druženje, kjer se udobno namestijo štiri do 5 oseb.

Podobna pametna prostorska rešitev je tudi v premcu. Sedež za dve osebi je na prednjem delu krmarske konzole, premec pa ima izjemno veliko klop v obliki črke U, ki omogoča udobno namestitev štirim osebam. V sredini je prostor za namestitev mize, ki pa jo lahko spustimo na nivo sedežev in na premcu naredimo veliko sončno ploščad.

V premcu je velik predal za shranjevanje sidra, sidrne verige in vrvi. Pod krmno klopjo je prostor za namestitev baterij, rezervoarja za gorivo in dovolj prostora za shranjevanje športnih potrebščin. Levo in desno sta dva manjša predala, ki bosta prišla prav za shranjevanje pijače.

Na plovilo lahko namestimo motor z največjo močjo 150 KM. Zadostoval bo za udobno potovalno hitrost okrog 25 vozlov, pri najvišjih vrtljajih motorja pa bo plovilo pognal tudi več kot 35 vozlov.

Tehnične lastnosti:

  • dolžina: 6,20 m
  • širina: 2,5 m
  • teža: 850 kg
  • največja moč motorja: 150 KM
  • število oseb: 8
  • CE kategorija: C
  • cena plovila: od 13.700 EUR z DDV

Zastopnik za plovila Remus v Sloveniji, na Hrvaškem in v Avstriji: Bravo Yachting, 041 610 702.

Fotogalerija: