Inovacija, ki vas bo rešila pred najhujšim, potopitvijo plovila.

Nov sistem za preprečitev potopitve plovila  imenovan BRS (boat rescue system) je plod slovenskega znanja.

Z BRS sistemom je zagotovljena zaščita plovila pred potopitvijo in sočasno zaščito plovila pred požarom (ob menjavi ustrezne šobe na gasilnem aparatu), ter posledično varovanje premoženja.

BRS sistem je učinkovit in uspešen način zaščite plovila pred potopitvijo. V primeru vdora vode v plovilo nam uporaba sistema BRS omogoča ohranitev plovila (in predmetov na plovilu) na vodni gladini. BRS sistem omogoča hitro in enostavno rokovanje. Za njegovo uporabo ni potrebno dodatno izobraževanje oziroma usposabljanje. Zadostuje že seznanitev z navodili za uporabo. Polnjenje vzgonskih vreč poteka s pomočjo priloženega gasilnega aparata. Slednji je neodvisen od zunanjih dejavnikov in deluje v vseh pogojih.

BRS sistem omogoča rešitev plovila pred potopom v izjemno kratkem času (v manj kot 3 minutah). Pri uspešni uporabi sistema odpadejo naknadni izjemno visoki stroški dviga plovila iz morskega dna in stroški sanacije potopitve. Sistem omogoča nadzor in takojšnjo sanacijo v primeru razlitja nevarnih tekočin, kot so pogonska goriva, strojno olje, kemikalije in drugo, kar v primeru potopitve plovila ni možno. Majhen volumen in nizka teža sistema. Uporaba in hramba sistema BRS je okolju neškodljiva.

TEHNIČNI PODATKI:

BRS SISTEM vsebuje:

  • patentirano polnilno šobo BRS,
  • gasilni aparat CO2 (2 kg) in
  • štiri vzgonske vreče.

Komplet tehta 13 kg. Dimenzija transportnega kartona je 54x32x27cm. Volumen ene vreče je 850 l., skupni volumen kompleta pa 3400 l. Kapaciteta enega (2 kg) gasilskega aparata zadostuje za polnjenje šestih vzgonskih vreč. Teža iztisnjene tekočine enega kompleta (štiri vreče) je 3400 kg. Z dodatno še dvema vrečama pa 5100 kg. Povprečen čas polnitve ene vreče je 30 sekund. Polnitev celotnega kompleta do 3 minute. Servisni interval na vsaka tri leta. Sistem je namenjen enkratni uporabi.

Uporaba sistema:

Sistem je enostaven za uporabo. Na priložen gasilni aparat namestimo šobo, ki je namenjena polnjenju priloženih vreč (v kolikor je na aparatu nameščena šoba namenjena gašenju požara). Plastične vreče namestimo v notranjost plovila. Pravilno jih razporedimo v premcu in krmi. Z gasilnim aparatom vreče napolnimo do 80% njihovega volumna.

Le dva koraka in preprečili smo, da bi se naše plovilo potopilo. Napihnjene vreče zagotavljajo zadostno plovnost, da se naše plovilo ne potopi in ostane na vodni gladini. Z aktivacijo sistema, si zagotovimo ploven objekt na vodi. Z reševalnim plovilom lahko enostavno odvlečemo naše plovilo k obali in ga dvignemo iz vode. Na ta način preprečimo visoke stroške dvigovanja plovila z morskega dna.

Posodobitev 23.10.19:

Izdelek BRS Boat nominiran za prestižno nagrado DAME AWARD

Pravkar smo prejeli informacijo, da je sistem BRS Boat je prejel nominacijo za nagrado DAME kot inovacija leta v segmentu Udobja in varnosti na morju. Nagrada DAME se podeljuje na Navtičnem salonu v Amsterdamu, ki je namenjen predvsem trgovcem. Na sejmu so prikazani večinoma vsi novi produkti povezani z navtiko, ki so prišli na trg v tekočem letu in bodo na voljo v navtičnih trgovinah v letu 2020. Če si je izdelek priboril nagrado bomo izvedeli med 19. in 21.11.2019.

Video: 

Več o izdelku si lahko preberete na: https://brsboat.com/, tel.: 041 671 117