Jadralka s padalom Marina Vodišek je na premieri svetovnih iger na plaži v Dohi osvojila 11. mesto. ​Toni Vodišek je bil primoran nastop izpustiti zaradi nedavne poškodbe ramena.

Vroča Doha (temperature se vsak dan dvignejo krepko nad 30 stopinj Celzija), je bila minule dni gostiteljica prvih svetovnih iger na plaži (ANOC World Beach Games), kjer se je predstavilo 14 disciplin v 13 različnih športih (košarka 3×3, karate, jadranje, tenis, triatlon, balvansko plezanje, kajtanje, rokomet in nogomet na mivki, odbojka na mivki …). Tekmovanje je organiziralo svetovno združenje nacionalnih olimpijskih komitejev (ANOC).

T​oni in Marina Vodišek sta se na igre kvalificirala na podlagi uvrstitve na svetovni jakostni lestvici, toda zaradi Tonijeve poškodbe ramena na zadnji postaji svetovnega pokala v kitefoilu je v Katar odpotovala zgolj Marina. Koprčanka se je na plaži Katara, kjer so se ženske do nedavnega lahko kopale le popolnoma zakrite, v sedmih kvalifikacijskih plovih uvrstila na 13. mesto, v polfinalu pa napredovala na končno 11. mesto.

“Ves teden so imeli približno 6 vozlov vetra, kar je spodnja meja, da se še da jadrati. Kljub temu so izpeljali vse predvidene regate in Marina se domov vrača kot 11. izmed 20 tekmovalk. Opravljeno delo od aprila dalje se pozna in trud je poplačan,”

je sporočil oče in trener slovenske reprezentantke, ki se je po opravljenih obveznostih z dekleti odpravila na ogled rolkarskih akrobacij.

Zmagala je štirikratna svetovna prvakinja Američanka Daniela Moroz pred Poljakinjo Julijo Damasiewicz in Eleno Kalinino iz Rusije.

Vir: JZS.si