Najem plovila v Grčiji

Grška vlada je prejšnji teden objavila veselo novico za jadralce, ki bi radi zajadrali po grškem morju. Z današnjim dnem je najem plovila in plovba po Grčiji spet mogoča.

Dvomov, ali bo plovba v Grčiji letos mogoča ali ne, ni več. Prejšnji teden je grška vlada napovedala začetek navtičnega turizma. Jadranje je od 25. maja spet mogoče.

S 15. junijem bo Grčija odprla letališče v Atenah za mednarodni promet. V začetku bo obratovalo le letališče Eleftherios Venizelos Airport. V državo bodo po 15. juniju lahko vstopili državljani držav s podobno epidemiološko sliko, kot jo ima Grčija. Te države so: Ciper, Izrael, Nemčija, Albanija, Avstralija, Avstrija, Bolgarija, Japonska, Danska, Srbija, Slovaška, Romunija, BiH, Hrvaška, Makedonija, Madžarska, Poljska, Češka in Norveška. Kot je razvidno s seznama, na njem ni Slovenije. To očitno pomeni, da naša epidemiološka slika ni primerljiva z grško in drugimi navedenimi državami.

S 1. julijem bo Grčija odprla letališča tudi za druge države. Še vedno bodo izvzete države s slabo epidemiološko sliko. Po 15. juliju bodo predvidoma umaknili vse varnostne ukrepe.

Grčija za prve goste ne predvideva obveznega testa na Covid-19, kakor tudi ne karantene. Izvajali bodo le naključne teste.

Preberite tudi: Jadranje po slovenskem morju je varna dogodivščina