Tina Mrak - Veronika Macarol - Tomaž Čopi

Danes je pred Enošimo na Japonskem potekal četrti tekmovalni dan v razredu 470. Tina Mrak in Veronika Macarol sta jadrali odlično in se povzpeli na skupno 5. mesto.

Ob 12.05 po lokalnem času (5.05 po našem času) sta Tina Mrak in Veronika Macarol prečkali startno črto sedmega plova v razredu 470. Odjadrali sta svoj najboljši plov in ciljno črto prečkali kot tretji. Za zmagovalkama plova, Britankama Mills–McIntyre, sta zaostali vsega osem sekund. Po kratkem predahu sta se znova podali na regatno polje. V vetru, ki je pihal s hitrostjo okrog 11 vozlov, sta pluli nekoliko slabše. V cilj sta pripluli z dvema minutama in 27 sekundami zaostanka za zmagovalno nemško posadko Wanser–Winkel, kar ju je uvrstilo na deveto mesto.

Zaradi izjemnega jadranja sta se naši jadralki povzpeli na 5. mesto v skupnem seštevku.

Jutri dekleti čakata še dva plova, v torek pa sledi regata za medalje. Trenutno sta vodilni v razredu 470 Britanki Mills–McIntyre z 18 točkami, sledita jima Poljakinji Skrzypulec–Ogar, ki zaostajata le eno točko. Na tretjem mestu je francoska posadka Lecointre–Retornaz z 28 točkami.

Naši dve dekleti imata 46 točk. Švicarska posadka Fahrni–Siegenthaler pred njima ima 45 točk.