Elan E6 Nero Origin

Elanova vodilna hitra potovalna jadrnica, 47-čeveljska Elan E6, je znana po svoji lahki konstrukciji in izjemni mešanici športnega potenciala in udobja med križarjenjem. Njegov osupljiv dizajn, ki nosi podpis enega najbolj cenjenih podjetij za industrijsko oblikovanje na svetu, Pininfarina, je izstopajoča značilnost. Pininfarina, svetovno znan po oblikovanju nekaterih najbolj zaželenih športnih avtomobilov, vključno z Ferrarijevimi najbolj ikoničnimi, je uveljavljen oblikovalec tudi v navtičnem svetu, saj je oblikoval jahte, kot so Wally 101, Persico F70 in Tango Wallycento.

ELAN E6 Nero

Med procesom oblikovanja Elan E6 je bilo narejenih nekaj dodatkov, da bi pritegnili širši krog jadralcev in njihovih družin. Zdaj, ko je model dozorel in se uveljavil v jadralski vodah, je Elan v sodelovanju s Pininfarino predstavil posebno različico E6, ki se tesno ujema z izvirno vizijo Pininfarine in nekonvencionalnimi stilskimi značilnostmi. Elan E6 Nero odlikuje drzna izbira notranjega oblikovanja, predvsem črne površine v prednjem delu, kuhinji in kopalnici ter črno oblazinjenje v salonu.

E6 Nero je namenjen zahtevnim jadralcem, ki poleg zmogljivosti, udobja in tehnike cenijo posebne rešitve, ukoreninjene v nezmotljivem italijanskem slogu Pininfarine. Ti jadralci se imajo za poznavalce dizajna, cenijo prefinjenost in eleganco ter želijo svojo strast do hitrega jadranja združiti z vrhuncem oblikovalskega izraza.

»Elan E6 je postal ikona zahvaljujoč uravnoteženi mešanici elegance in športnosti. Da bi proslavili uspeh jahte, smo ustvarili posebno izdajo, ki je še bližje prefinjenemu Pininfarininemu oblikovalskemu DNK-ju, pri čemer je notranjost prenovljena v črni barvni shemi, ki se razlikuje od tradicionalnih svetlih barv in tako postane dodatna posebnost Elan E6.” , Daniele Mazzon, glavni oblikovalec transporta, Pninfarnia.

Elan E6 je večkrat nagrajena jahta, saj je prejela mednarodno nagrado International Yachting and Aviation Award, prestižno nagrado Red Dot: Product Design, nagrado BigSEE Design of the Year in nominacijo v kategoriji zmogljivih križark European Yacht of the Year nagrado.