"Bavaria

Nemška ladjedelnica Bavaria je predstavila novo luksuzno jadrnico C65.

Nova Bavaria C65 je namenjena tistim, ki si na morju želijo svobodo, avanturo in nepozabno izkušnjo. Namenjena je plovbi po odprtih morjih z izjemnim udobjem. Plovba preko Atlantika do Karibov, južni Pacifik ali Mediteran bodo vaš nov dom. Jadrnico so oblikovali navtični navdušenci za navtične navdušence, za tiste, ki ljubite odprto morje in cenite udobje.

Bavaria C65

Bavaria C65 v dolžino meri 19,45 in 5,4 m v širino. Ker je  namenjena udobni plovbi, v osnovni različici ponuja tri kabine s tremi kopalnicami. Proti doplačilu jo je možno naročiti tudi s 4 ali 5 kabinami in dodatno kabino za posadko. Ko se po stopnicah spustimo pod krov, naj je takoj jasno, da jadrnica nudi izjemno udobje. Pri oblikovanju je bilo prvo vodilo, da posadki na krovu omogočijo bivanje, kot so ga navajeni doma.  V levem delu salona je kapitanski kotiček in velika udobna sedežna garnitura. V desnem delu salona je udobna sedežna garnitura z veliko mizo, kjer lahko udobno obeduje celotna posadka. V premcu je lastniška kabina z dvojno posteljo. Izjemna širina plovila omogoča, da ima postelja ob strani široke prehode in v bokih plovila še dodatne elegantne omarice za shranjevanje. Kabina ima lastno kopalnico, tuš kabino in številne omare za shranjevanje garderobe. Podobno razkošno sta opremljeni tudi kabini na krmi plovila. Sta nekoliko manjši a še vedno izjemno udobni. Kuhinja je postavljena v prednji desni del salona pred jedilnim delom. Je v obliki črke U in nudi dovolj prostora za ustvarjanje tudi bolj zapletenih jedi. Notranjost je možno izbirati v več barvnih kombinacijah. Na voljo so svetlejši in temnejši odtenki lesa. Izbirate lahko med barvo tikovine, oreha ali beljenega hrasta.

Podobno razkošje kot je pod krovom je tudi na krovu. Na krmi je velika kopalna ploščad, ki je spuščena tik nad vodno gladino. S krovom je povezana s stopnicami, ki omogočajo varen dostop tudi, ko smo mokri. Gumenjaku je namenjena prava garaža. Dovolj je prostora za shranjevanje takega s trdim dnom in vgrajenim motorjem. Na krovu nad garažo je udobna klop na kateri lahko sedi krmar in posadka. Ko smo na sidru in dvignemo sedalni del pa se pod njim skriva priročna kuhinja. V desnem delu je nameščen žar, v levem pa manjše pomivalno korito, armatura s toplo in hladno vodo, ter manjša delovna površina. Za krmarjenje sta nameščena dva krmilna obroča. Med njima je širok prehod proti podpalubju. Pred krmilnima obročema sta na levem in desnem boku dve sedežni garnituri z zložljivima mizama. Mizi sta ločeni in vedno omogočata enostaven prehod. Vse od vhoda v salon, pa do premca plovila ima jadrnica udobne ravne površine. Ne glede na številčnost posadke, bo dovolj prostora za vse.

Kljub svoji velikosti, je jadrnica primerna tudi za jadranje v manjših zasedbah. Ponuja številne možnosti različnih jader. Samo glavno jadrno meri 118 m2. Kombinirati ga je možno z manjši samodejnim jib-om, ki meri 77 m2. Za tiste, ki bi radi iz jadrnice iztisnili več so na volj Genoa s 95 m2, jadro Code 0 s 185 m2 za plovbo z vetrom pa še ogromni gennaker s površino kar 288 m2.