JK Jadro Koper je pretekli konec tedna, od petka, 21. marca do včeraj, gostil zdaj že tradicionalni Koper Cup, razpisan za razrede optimist, laser 4.7, laser radial, laser standard in 29er. Za optimiste je bila to druga letošnja kriterijska regata za izbor reprezentance. Udeležilo se ga je 106 mladih jadralcev v optimistu iz Italije, Avstrije, Češke, Madžarske in Slovenije, ki so se v zmernem do močnem južnem vetru pomerili v dveh skupinah.

Zaradi majhnega števila prijavljenih jadralcev v ostalih razredih je namesto razpisane regate zanje potekala trening-regata s postavljenimi bojami. Po besedah Jureta Orla je bila to odlična priložnost za kakovosten trening, ki je združil slovenske jadralce iz različnih klubov in različnih razredov, prav tako pa je služil tudi kot priprava regatnega in organizacijskega odbora pred Europa Cupom, največjim slovenskim jadralskim dogodkom v mladinskih in članskih razredih, ki se bo v Kopru odvijal od 4. do 6. aprila. Na današnji dan je nanj prijavljenih že preko 110 jadralcev.

Jadralci v optimistu, ki so bili razvrščeni v dve skupini, so uspeli v dveh jadralnih dneh odjadrati sedem plovov, včerajšnji močan jugo in nevihtni oblaki pa so odpihnili vse upe, da bi se vendarle podali na vodo – in tako so sobotni rezultati obveljali kot končni. Slavil je Avstrijec Yannis Saye, mesta od drugega do petega pa so si razredlili naši mladi jadralci: kot drugi je s točko zaostanka končal Klemen Semelbauer, tretji je bil njegov klubski kolega Rok Verderber (oba JK Pirat), Mara Turin (JK Izola) je bila četrta in prva med deklicami, peti pa je bil Peter Milivojevič iz domačega JK Jadro Koper. Med prvih deset se je uvrstilo kar sedem slovenskih jadralcev.