Angleški jadralec Alex Thompson, ki ga sponzorira Hugo Boss, ima novo jadrnico.  Bivši Virbac Paprec 3 je v novi preobleki sponzorja zaplul prejšnji teden.

Jadrnica Vurbac Paprec 3, ki je po novem Hugo Boss, ima izjemno zgodovino. Lansko leto je zasedla četrto mesto na regati Vendee Globe kljub temu, da je ostala brez kobilice. Prvo mesto je dosegla na Barcelona World regati leta 2001, drugo mesto na Rolex Fastnet regati istega leta, prvo mesto na Transatu Jackues Vabre leta 2010. Ekipa se je za nakup jadrnice odločila zaradi nastopa na regati Barcelona World Race v letih 2014 in 2015. Od nakupa do sedaj so jadrnico na novo opremljali in preoblekli v barve sponzorja. Obsežna testiranja bodo opravili na plovbi iz Gosport v Angliji do otoka Rhode v ZDA. Ostale manjše popravke bodo izvedli do pričetka regate New York – Barcelona, ki se bo pričela v mesecu juniju.

Regata se bo pričela v nedeljo, 1. junija pred marino North Cove. Flota bo najprej zaplula mimo kipa svobode, nato pa bodo zapluli na 3700 nmi dolgo plovbo proti Španiji preko severnega Atlantika. Po prihodu skozi Gibraltarsko ožino v Mediteran, jih bo ob obalah Španije čakalo še tehnično jadranje, nato pa jih bodo v Barceloni pričakale množice navijačev. Vsi jadralci se bodo trudili postaviti nov rekord na ruti. Do sedaj so najboljši čas postavili jadralci Alex Pella, Pepe Ribes in Stan Schreyer z jadrnico Estrella Damm tipa IMOCA 60 leta 2010. ZA plovbo so potrebovali 12 dni, 6 ur in 3 minute.

Jadrnico Hugo Boss bo izjemoma krmaril Pepe Ribes. Alex Thompson s svojo ženo namreč v tem času pričakuje rojstvo svojega drugega otroka in se regate zato ne bo udeležil.