V preteklih dveh letih je Bonaca postala svojevrstni mednarodni dogodek in točka povezovanja sorodnih panog. Pred nami je že 3. sejem, vsako leto večji, boljši in bolj prepoznaven.

Bonaca je v JV delu Evrope napisala recept za uspešno kljubovanje krizi, saj je edini sejem pri nas, ki raste, razstavljavci pa beležijo pozitivne prodajne rezultate, kar dokazujejo zadovoljni kupci in obiskovalci.

Novosti letošnje Bonace:

Za vse ki že dolgo časa razmišljate, da bi zamenjali kakšen kos opreme bo prvič v Sloveniji organiziran poseben prostor »Piazza Bonaca«, ki bo namenjen komisijski prodaji rabljene navtične opreme, opreme za kamping in karavaning, samogradnjo, surfanje, kajtanje, potapljanje, ribištvo in vse kar je povezano s kvalitetnim preživljanjem prostega časa. Raziskava med naključnimi kupci in nekaterimi prodajalci opreme je pokazala, da je potreba po komisijski prodaji, saj bi večina potencialnih kupcev nove opreme takoj kupila novo, če bi prodali staro. Prodajalci opreme pa se zavedajo, da takšen način prodaje pomeni za njih veliko novih kupcev, poleg tega pa bodo tudi sami trgovci na ta način v komisijsko prodajo ponudili stare zaloge opreme po izredno dobrih cenah.

Za to, začnite pripravljati opremo, ki jo želite ob koncu sezone zamenjati, saj bo Piazza Bonaca izvrstna priložnost za prodajo stare opreme in nakup nove s sejemskimi popusti.

V sklopu Bonace tudi mednarodni plavalni maraton

S svojim štartom in ciljem pred Marino Portorož in plavanjem vse do školjčišč Ribogojnice Fonda, bo vsakomur pričaral prav posebno doživetje ob zaključku poletne sezone. Plavalni maraton bo organiziran v dolžini ene milje (ADVENTURE SWIM), medtem ko bo za bolj izkušene plavalce na voljo maraton v dolžini treh navtičnih milj (CHALLENGE SWIM). Plavalna preizkušnja je namenjena vsakomur. Od tistih, ki želijo s prsnim plavanjem skupaj s prijatelji preplavati dolžino ene milje, do tistih, ki želijo postaviti najhitrejši čas na tri milje.

Zeleni turizem, kamping in karavaning, e-mobilnost, dostopna navtika in novi trendi pa se kažejo v tem, da bo ta del sejma ponovno ponudil precejšnjo ekspanzijo.

Ponovno se bodo podelile nagrade Skipper leta v organizaciji spletne strani eNavtika.si, Naj Kamp Adria v organizaciji avtokampi.si in Zlata Bonaca v regiji Alpe-Adria za najboljši avto dom, mobilno hišo, dopustniški pripomoček, marino...

Bonaca velja za enega redkih sejmov, v času katerega se svojim razstavljavcem in obiskovalcem organizatorji posvetijo tudi potem, ko se le-ta zapre. Koncerti in ostali družabni dogodki vsekakor poskrbijo, da Bonace zlepa ne pozabite!

Pridružite se Bonaci od 25. – 28. 09. 2014 na najprodornejšem sejmu kampinga & karavaninga, zelenih tehnologij, navtike, turizma in opreme, *Bonaca 2014

Več na prenovljeni spletni strani: www.bonaca.si