Zadnje iz eTrgovine

24.99€

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Iz vsebine:

 • Namesto uvoda
 • 117 dni na pragu smrti
 • Anatomija nekega brodoloma
 • Knjiga, ki ne bo napisana
 • Cena slave
 • Poročilo gospoda Roba Widdringtona, prvega častnika ameriške raziskovalne ladje Roger Rewelle
 • Ledena krsta
 • Panika v Sredozemlju
 • Dvakrat okoli Rta Horn
 • Torpedo - made in Germany
 • Morje z napako
 • Havenly tweens
 • Vihar viharjev - po dogodku posnet tudi film The perfect storm
 • Nori Viking na Antarktiki

Avtor Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ... 

Odlomek (117 dni na pragu smrti):

Dnevi so prešli v tedne, tedni v mesece, borba za preživetje je zahtevala vedno več napora. Napihljivi splav, ki jima je nudil edino zaščito, je razpadal, neprestano je bilo treba izmetavati vodo in črpati zrak. V dveh hudih viharjih sta izgubila streho nad splavom, kompas in nekaj plastenk z vodo; zbolela sta, dobila hude sončne opekline po telesu, zaradi slane vode pa boleče izpuščaje po koži. Podhranjena in dehidrirana sta se komaj še premikala. V štirih mesecih je plulo mimo sedem ladij, ne da bi ju kdo opazil. Bil je 117 dan.

Cena v prednaročilu: 19,99 EUR (do 1.4.2020)

Cena po izidu: 24,99 EUR

Darilo ob naročilu za prvih 30 kupcev – MOLITEV PRED PLOVBO (Joža Horvat).

Jože Mušič: MAYDAY

Zadnji video

12. izvedbo regate »Konjičanka 2014« je uspelo organizatorju izpeljati po načrtih, ki so jih člani organizacijskega odbora kovali od jeseni lanskega leta. Tokrat je regata potekala med 31.05. in 03.06.2014 v akvatoriju med Vodicami in Šibenikom.

3 dnevni dogodek je organizator pripravil v sodelovanju s tehničnim soorganizatorjem regate Kontiki Sailing, v skladu s standardi izvedbe iz prejšnjih let. Gostje dogodka so trud nagradili zopet z visoko udeležbo, zbralo se je 25 plovil v treh razredih (Elan E350, Elan E340 in First 35) s skupaj 180 udeleženci. Organizator je zagotovil odlično organizacijo, velik del pa je bil prepuščen naravi. Vetra je bilo zmerno dovolj, posadke so se lahko pokazale v najboljši možni luči, EOL je omogočil odlično jadranje in izvedbo vseh predvidenih dogodkov na prostem.

Prvi netekmovalni dan so se ekipe zbrale v Vodicah. Člani ekip so transfer izkoristili za trening in zadnje taktične zamisli krmarjev in taktikov v posadkah. Zvečer jih je čakala zabava na že znani lokaciji hotela Punta. Organizator je pripravil Humanitarni »Coctail party«, zbrana sredstva v višini 400 EUR bo namenil za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin za osnovnošolske otroke s konjiškega.

V nedeljo, prvi tekmovalni dan so vse ekipe odjadrale skupaj 2 plova in se z dvema navigacijskima plovoma premaknile iz Vodic do turističnega naselja Solaris, južno od Šibenika.

Drugi tekmovalni dan je organizator za tekmovalce pripravil še tri plove v regatnem polju med Zlarinom in Vodicami, od tega 2 tehnična in enega navigacijskega. Po skupaj 5 izvedenih plovih regate Konjičanka 2014 je skupni zmagovalec postal krmar style="float: left; margin-bottom: 5px; margin-right: 20px;"> Zmago KRANJC z barko FIRST 35, ekipa LUMPEKI. Skupno drugo mesto je zasedla ekipa Mihe PAVLINA, Nautic club Rogla na barki FIRST 35, uspeh domačega kluba pa je z ekipo MILINGI in s 3. osvojenim mestom dopolnil še Miha Pučnik na barki Elan E350.

Zmagovalci v preostalih razredih so bili Miha PUČNIK v razredu Elan E350, Martina KRANJC v razredu Elan E340 in Zmago KRANJC v razredu FIRST 35. Organizator je na zaključni zabavi na bazenu hotela Punta v Vodicah podelil nagrade tudi za najboljše ženske posadke, kjer je zmagala  ekipa PUPE s krmarko Martino KRANJC.

Direktor regate in predsednik Nautic cluba Rogla Stanko KOLAR je ob zaključku regate povedal: “12. ponovitev največjega projekta Nautic cluba Rogla, Konjičanka 2014 je pokazala, da smo zopet opravil odlično delo pri pripravi in izvedbi našega tradicionalnega športno družabnega dogodka. Organizacijski ekipi še enkrat en velik HVALA! Hvala tudi partnerju v projektu, ekipi Kontiki sailing, ki je v okviru 5 plovov regate pripravila tekmovanje, ki je omogočilo pravo mero tekmovalnosti s poudarkom na varnosti, ki je in ostaja ključni pogoj izvedbe in jo bomo kot primarni element izpostavljali tudi v prihodnje.

Ponosni smo, da imamo takšno podporo, ki nas zavezuje odigrati tudi družbeno aktivno vlogo. Skozi naše projekte se trudimo delovati tudi na humanitarnem področju, pomagati želimo posameznikom in družinam, ki so v trenutni gospodarski in družbeni realnosti žal prevečkrat pozabljeni in niso deležni sadov napredka družbe. Hvala za pomoc pri izvedbi humanitarnega coctail party-a, s katerim nam je ob dodatni zavezi kluba uspelo zbrati 400 EUR, ki jih bomo namenili za šolske potrebščine otrok konjiških osnovnih šol v prihajajočem šolskem letu 2014/2015. Svoje delo bomo odgovorno nadaljevali in zagotavljali kontinuiteto kvalitetnega dela, ne glede na formalno odgovorno osebo, ki organizacijo vodi danes in v prihodnje.”

Zaključek letošnje regate bo izvedba dveh regat v razredu MINI 12, obe okviru 3. Navtičnega vikenda na Rogli. Regati bosta 21. in 22. junija na akumulacijskem jezeru na Planji na Rogli. Pomenita športni spremljevalni program prireditve ob otvoritvi tekaškega centra na Rogli, ki jo je glavni organizator Unior iz Zreč poimenoval »POZDRVLJENA, NATURA«

Uspešno izvedene regate so promocija navtičnih aktivnosti društev, ki imajo na slovenskem dolgoletno jadralsko radicijo. Organizacijski rezultati zavezujejo organizacijski odbor Nautic cluba Rogla bo že v jesenskem času pričel s pripravami na »Konjičanko 2015«.

Predsednik in predstavnik NCR za stike z javnostmi, Stanko Kolar

Komentarji