Zadnje iz eTrgovine

24.99€

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Iz vsebine:

 • Namesto uvoda
 • 117 dni na pragu smrti
 • Anatomija nekega brodoloma
 • Knjiga, ki ne bo napisana
 • Cena slave
 • Poročilo gospoda Roba Widdringtona, prvega častnika ameriške raziskovalne ladje Roger Rewelle
 • Ledena krsta
 • Panika v Sredozemlju
 • Dvakrat okoli Rta Horn
 • Torpedo - made in Germany
 • Morje z napako
 • Havenly tweens
 • Vihar viharjev - po dogodku posnet tudi film The perfect storm
 • Nori Viking na Antarktiki

Avtor Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ... 

Odlomek (117 dni na pragu smrti):

Dnevi so prešli v tedne, tedni v mesece, borba za preživetje je zahtevala vedno več napora. Napihljivi splav, ki jima je nudil edino zaščito, je razpadal, neprestano je bilo treba izmetavati vodo in črpati zrak. V dveh hudih viharjih sta izgubila streho nad splavom, kompas in nekaj plastenk z vodo; zbolela sta, dobila hude sončne opekline po telesu, zaradi slane vode pa boleče izpuščaje po koži. Podhranjena in dehidrirana sta se komaj še premikala. V štirih mesecih je plulo mimo sedem ladij, ne da bi ju kdo opazil. Bil je 117 dan.

Cena v prednaročilu: 19,99 EUR (do 1.4.2020)

Cena po izidu: 24,99 EUR

Darilo ob naročilu za prvih 30 kupcev – MOLITEV PRED PLOVBO (Joža Horvat).

Jože Mušič: MAYDAY

Zadnji video

Esimit Europa 2 se letos vrača na najbolj znamenito sredozemsko regato Giraglia Rolex Cup, kjer je doslej prva prevozila ciljno črto na vseh udeleženih dirkah v letih 2010, 2011 in 2012, medtem ko je v sezoni 2013 v času poteka regate tekmovala v severni Evropi. Leta 2012 je ob tretji zaporedni zmagi na jubilejni 60. izdaji dirke na odprtem morju Giraglia Rolex Cup posadka jadrnice Esimit Europa 2 postavila izjemen rekord, ko je 242 navtičnih milj prevozila v 14 urah, 56 minutah in 16 sekundah in popravila prejšnji rekord kar za 3 ure in 6 minut.

Naskok na 30. zmago

V konkurenčni floti več kot 200 jadrnic bo Esimit Europa 2 v sredo, 18. junija, točno opoldne iz St. Tropeza usmerila svoja jadra proti skalnatemu otočku Giraglia, nato pa do ciljne črte pri Monte Carlu. Dirka na odprtem morju se letos zaradi posebnega dogodka izjemoma zaključi v prestolnici kneževine Monako - takoj po regati sledi namreč otvoritev novih klubskih prostorov znamenitega jadralnega kluba Yacht Club de Monaco, katerega ponosna članica je tudi Esimit Europa 2. Skiper Esimit Europa 2, Jochen Schümann, pričakuje zmago na letošnji 62. izdaji regate Giraglia Rolex Cup: »Dobro smo pripravljeni in pričakujem, da bomo na cilj prišli prvi. Za rekorde v jadranju potrebujemo predvsem dobre vetrovne pogoje. Rekord, ki smo ga postavili leta 2012, pa je izjemen in ga bo težko preseči.«

Pierre Casiraghi bo z ekipo Sailing Team Esimit jadral za Evropo

Na okroglem 30. nastopu jadrnice Esimit Europa 2 se bo mednarodni ekipi izjemnih jadralcev kot član posadke na dirki na odprtem morju pridružil monaški princ Pierre Casiraghi, član upravnega odbora Yacht Club de Monaco, s čimer bo Monako postal 11. evropska država s članom posadke. Na svojem prvem jadranju z najhitrejšo in tehnološko najbolj izpopolnjeno evropsko jadrnico se bo na krovu med drugimi pridružil enemu najboljših jadralcev vseh časov, skiperju Jochenu Schümannu, krmarju Albertu Bolzanu, ki se bo jeseni odpravil na oceansko dirko Volvo Ocean Race,  in navigatorju Borisu Herrmannu, s katerim je v začetku tega leta Pierre Casiraghi že jadral na čezatlantski dirki. Kot član ekipe jadralcev Esimit Europa 2 bo tako tudi Pierre Casiraghi nosil sporočilo »Skupaj za Evropo« ter promoviral vrednote, kot so moštveni duh, solidarnost, sodelovanje in inovativnost. Jadral bo pod evropsko zastavo, tekmoval pa za Jadralno zvezo Slovenije in jadralni klub Yacht Club de Monaco.

Najstarejšo sredozemsko regato - Giraglia Rolex Cup, tako imenovano kraljico Sredozemlja, letos organizira Yacht Club Italiano pod okriljem Federazione Italiana Vela, Fédération Française de Voile v sodelovanju s Société Nautique de St Tropez, mestom Saint Tropez ter jadralnimi klubi Yacht Club de France, Yacht Club Sanremo, Union nationale pour la Course au Large in Yacht Club de Monaco.

Komentarji