Jadralna posadka ˝Lumba Match Race Team˝ v postavi Dejan Presen, Miha Truden, Marko Pihlar in Jure Jerkovič se je med 9. in 12. oktobrom uspešno udeležila jadralskega dvobojevanja na Ženevskem jezeru v Švici, ki je bilo druge kategorije po ISAF.

Regata je potekala v presenetljivo toplem vremenu in ob šibkih vetrovih. Prvi in drugi dan je veter pihal med 5 in 8 vozlov, kar je omogočilo organizatorju izpeljavo predvidenega predtekmovanja. V konkurenci osmih posadk iz šestih držav je ekipa ˝Lumba MRT˝ prvi del predtekmovanja zaključila na tretjem mestu. Drugi del predtekmovanja pa na skupnem četrtem v tem delu jim je uspelo premagati Avstralsko ekipo Gilmour, ki letos nastopa na Alpari World Match Race Tour in je predtekmovanja zaključila na skupnem prvem mestu.

Pred nedeljskim polfinalom je zmagovalec predtekmovanja Gilmour imel možnost izbire nasprotnika in izbral je Presena. V drugem polfinalu pa sta si nasproti stala Švicar Monnin in Francoz Herreman. V zelo šibkem vetru med tremi in petimi vozli in spremenljivih pogojih je bila izkušenejša Avstralska ekipa boljša in se uvrstila v veliki finale. V drugem polfinalu pa je Monnin premagal Herremana z dva proti ena.

Veliki in mali finale so se nadaljevali v šibkem vetru in po dveh tesno izgubljenih dvobojih za tretje mesto je ekipa ˝Lumba MRT˝ končala tekmovanje na četrtem mestu. Zmagovalec pa je prav tako po dveh tesnih dvobojih postal Švicar Monnin.

1. Eric Monnin – SUI
2. David Gilmour – AUS
3. Arthur Herreman – FRA
4. Dejan Presen – SLO
5. Antti Luhta – FIN
6. Mark Lees – GBR
7. Nelson Mettraux – SUI
8. Lorenz Mueller – SUI