Še nekaj dni nas loči od zdaj že tradicionalne Halloween regate za jadralke in jadralce v razredu optimist in nepozabnega »čarovniškega« Halloween konca tedna, ki ga Jadralni klub Pirat iz Portoroža zdaj že tretje leto zapored pripravlja za mlade jadralce in njihove starše. Portorož jih bo, odet v tople jesenske barve, pričakal v soboto in nedeljo, 25. in 26. oktobra.

Potem, ko je regato Halloween prvi dve leti s svojo odlično infrastrukturo gostila Marina Portorož, pa se bo tokrat dogajanje odvijalo v prostorih JK Pirat. To bo regati dodalo nekaj klubske domačnosti, za vso potrebno ugodje pa bo seveda poskrbljeno tudi letos.

Čeprav se prav v teh dneh odvija svetovno prvenstvo za optimiste v argentinskem San Isidru (Buenos Aires), ki se ga udeležujejo tudi najboljši mladi jadralci iz JK Pirat - Rok Verderber, Klemen Semelbauer in Matej Planinšič - pa bodo na Halloween regati tudi tokrat prisotni številni zelo uspešni mladi jadralci iz Avstrije, Češke, Italije, Madžarske, Srbije in Slovenije. Jadralski vikend bo vključeval šest plovov, ki jim bo sledilo tradicionalno zabavno druženje. Obisk in zanimanje za regato je tudi letos veliko, prijavljenih je že preko sto mladih jadralcev, organizator pa jih pričakuje okoli 130.

Letošnja regatna sezona se počasi bliža koncu in kako jo lepše zaključiti kot z eno najbolj privlačnih in zabavnih regat! Sobotni pogostitvi bo sledil srečolov in obisk čarovnice, ki že čara za lepo vreme, dober veter in številne odlične nagrade! Lepo vabljeni in toplo dobrodošli!