Od 31. oktobra do 2. novembra se je v Izoli odvijala mednarodna jadralna regata Alpe Adria Match Race Championship 2014. Ekipam iz alpsko jadranske regije, ki so prihajale iz Avstrije, Švice, Slovenije in Hrvaške so se pridružile še ekipe iz Irske, Finske in Estonije.

V skoraj poletnih temperaturah in vetru, ki je vse tri dni pihal med 6 in 12 vozli so se jadralci v petek in soboto pomerili v predtekmovanju. Po 45 odjadranih dvobojih si je vstopnico za polfinale priborila Hrvaška ekipa Tomislava Bašiča, ki je brez poraza odjadrala prvi del tekmovanja. Za preostala tri mesta pa so jadrale ekipe, ki so se po predtekmovanju razvrstile od drugega do sedmega mesta. Dejan Presen drugi po predtekmovanje je v četrtfinalu z dvema gladkima zmagama premagal Švicarja Muellerja. Avstrijec Christian Binder je presenetljivo gladko odpravil prvega nosilca tekmovanja Estonca Seppa. Irec Philip Bendon pa je potreboval tri dvoboje, da je premagal tretjega po predtekmovanju Avstrijca Max-a Trippolta.

Tomislav Bašič je kot zmagovalec predtekmovanja izbral Irca Bendona za nasprotnika v polfinalu, ki ga je tudi gladko dobil z dvema zmagama. Drugi dvoboj pa je potekal med Presenom in Binderjom, ki pa ga je po treh dvobojih dobil Avstrijec in se tako uvrstil v veliki finale.

V malem in velikem finalu smo videli dvoboje, ki so se odločali na ciljni liniji in z manj kot enim metrom razlike. Irec Bendon je v malem finalu z 2-1 premagal Presena po treh izenačenih dvobojih. V velikem finalu pa je Tomislav Bašič po fotofinišu dobil tretji in odločilni dvoboj za končno zmago prav tako z 2-1 nad Binderjem.

Rezultati:
1. Tomislav Basic - CRO
2. Christian Binder - AUT
3. Philip Bendon - IRL
4. Dejan Presen - SLO
5. Max Trippolt - AUT
6. Mati Sepp - EST
7. Lorenz Mueller - SUI
8. Bojan Rajar – SLO
9. Antti Luhta – FIN
10. Julian Kircher - AUT