Nova jahta Bering 75 iz ladjedelnice Bering je ultimativno plovilo za navtike, ki bi radi s svojim plovilom obiskali najbolj skrite in oddaljene kraje na svetu. Bering 75 je prava ekspedicijska jahta.

V ladjedelnici Bering so z Bering 75 uspeli združiti sposobnosti raziskovalne oziroma ekspedicijske motorne jahte z vsem udobjem, ki ga nudi moderna razkošna potovalna jahta.

Bering 75 je težka izpodrivna jahta, ki je izdelana izjemno robustno in omogoča plovbo v najzahtevnejših morjih. Obliko trupa je podedovala po preizkušenih čezocenskih izpodrivih potovalnih jahtah. Posebno pozornost so namenili najbolj obremenjenim delom plovila, jih dodatno ojačali in nastalo je robustno in zanesljivo plovilo, s katerim lahko brezskrbno plujemo tudi v zelo težkih vremenskih razmerah in visokih valovih odprtih oceanov.

Stabilnost pri plovbi so zagotovili z uporabo dobro preizkušenega načela visoke teže glede na  velikost plovila. Njena teža znaša 135 ton in je mnogo težja, kot so vsa plovila v tem segmentu. Jahto so oblikovali tako, da ima zelo nizek center gravitacije, kar zmanjšuje možnost, da bi se plovilo prevrnilo v visokih valovih in ji daje večjo stabilnost pri plovbi v manj razburkanem morju. Jahto so v celoti izdelali tako, da je zanesljiva. Oprema na plovilu je minimalna. Izbirali so takšno, ki je neštetokrat preizkušena in ne bo odpovedala v trenutkih ko jo najbolj potrebujemo.

V jahto so vgrajeni ogromni rezervoarji za gorivo s kapaciteto 26.500 litrov. Nobeno pristanišče na svetu ni preveč odmaknjeno za to plovilo. Rezervoar za vodo ima prostornino 3800 litrov, kar bo zadostovalo tudi za daljša potovanja. Z uporabo desalinatorja pa tudi na več tednov trajajočih raziskovalnih ekspedicijah ne bodo nikoli doživele, da bi vode na krovu zmanjkalo.

Potovalna hitrost plovila znaša 8 vozlov. Največja hitrost plovbe znaša 11 vozlov. Pri potovalni hitrosti je doseg plovila preko 3000 navtičnih milj.

Na jahti je prostora za 8 oseb. V štirih prostornih kabina je poskrbljeno za vse potrebno udobje. Vsaka kabina ima lastno kopalnico. Vsi materiali so skrbni izbrani in končna izdelava je vrhunska in bo zadovoljila tudi najzahtevnejše kupce.

Bering 75 je pravi užitek za raziskovalce. Zaradi majhnega ugreza, ki znaša le 1,8 m, lahko brezskrbno plujemo bliže obali, tisti, ki pa jih kličejo modrine odprtih oceanov, pa se lahko brezskrbno odpravijo na pot do najodročnejših krajev sveta.

Tehnične lastnosti: 

Dolžina čez vse: 22.90m
Dolžina vodne linije: 21.44m
Širina: 6.80m
Višina nad vodno linijo: 8.00m
Ugrez (polna obremenitev): 1.80m
Teža: 135.0 ton
Rezervoar za gorivo:26.500 l
Rezervoar za vodo: 3800 l
Potovalna hitrost: 8 vozlov
Najvišja hitrost: 11 vozlov
Doseg: 3000+ nmi