Ekipa Vestas Wind, ki je s svojo jadrnico nasedla na koralnem grebenu v bližini Mauritiusa, se je po srečni vrnitvi ekipe na kopno, vrnila na greben, da reši še svojo jadrnico.

Ekipa Vestas Wind je na koralnem grebenu nasedla ponoči ob izjemo slabi vidljivosti. Na grebenu ni nobenih svetlobnih teles, ki bi opozarjala na nevarnost. Pluli so s hitrostjo 19 vozlov in nasedli. Kljub visoki hitrosti jadrnica ni bila močno poškodovana. Največje poškodbe je utrpela na krmi, ker je zaradi valov Indijskega oceana tolkla ob greben. Ko so reševali ekipo, so z jadrnice odnesli tudi vso opremo, ki bi lahko ekološko škodovala nedotaknjeni naravi grebena. Del ekipe se je sedaj vrnil na greben, da jadrnico potegnejo nazaj v vodo in jo naložijo na tovorno ladjo ter odpeljejo na popravilo. Nico, kot ga kličejo, drugače Chris Nicholson, skipper ekipe Vestas, je skrbel, da na koralnem grebenu ne bodo pustili ostankov razbite jadrnice. Po satelitskem telefonu je povedal, da so jadrnico uspeli potegniti s koralnega grebena v jutranjih urah, ko je nastopila plima. Enostavno so jo lahko potegnili nazaj v vodo in nato odvlekli do tovorne ladje podjetja Maersk, ki jo je naložila na svoj krov. Celotna operacija je bila zaključena v pičlih treh urah. Pri reševanju plovila so morali biti izjemno pozorni, da na koralnem grebenu povzročijo čim manj škode in da na jadrnici ne poškodujejo strukture, da se jadrnice kasneje nebi več dalo popraviti. Prav tako je povedal, da je bil izjemno zadovoljen s pomočjo domačinov, ki so jim stalo prinašali jeklenke z zrakom, saj so z jadrnice morali odrezati kobilico.

Celotno ekipo, ki je reševala plovilo sedaj čaka 28 ur dolga plovba nazaj na Mauritius. Od tam bodo jadrnico odpeljali v Malezijo, kjer bo počakala, da se odločijo kje v Evropi se bo izvajalo popravilo. 

Nadaljevanje regate Volvo Ocean Race bo sledilo šele naslednje leto. 2.1. bo priobalna regata pred mestom Abu Dhabi, naslenji dan, 3.1. pa se bo flota tokrat le še šestih ekip podala na 4.670 nmi dolgo plovbo proti kitajskemu mestu Sanya.