Zadnje iz eTrgovine

24.99€

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Iz vsebine:

 • Namesto uvoda
 • 117 dni na pragu smrti
 • Anatomija nekega brodoloma
 • Knjiga, ki ne bo napisana
 • Cena slave
 • Poročilo gospoda Roba Widdringtona, prvega častnika ameriške raziskovalne ladje Roger Rewelle
 • Ledena krsta
 • Panika v Sredozemlju
 • Dvakrat okoli Rta Horn
 • Torpedo - made in Germany
 • Morje z napako
 • Havenly tweens
 • Vihar viharjev - po dogodku posnet tudi film The perfect storm
 • Nori Viking na Antarktiki

Avtor Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ... 

Odlomek (117 dni na pragu smrti):

Dnevi so prešli v tedne, tedni v mesece, borba za preživetje je zahtevala vedno več napora. Napihljivi splav, ki jima je nudil edino zaščito, je razpadal, neprestano je bilo treba izmetavati vodo in črpati zrak. V dveh hudih viharjih sta izgubila streho nad splavom, kompas in nekaj plastenk z vodo; zbolela sta, dobila hude sončne opekline po telesu, zaradi slane vode pa boleče izpuščaje po koži. Podhranjena in dehidrirana sta se komaj še premikala. V štirih mesecih je plulo mimo sedem ladij, ne da bi ju kdo opazil. Bil je 117 dan.

Cena v prednaročilu: 19,99 EUR (do 1.4.2020)

Cena po izidu: 24,99 EUR

Darilo ob naročilu za prvih 30 kupcev – MOLITEV PRED PLOVBO (Joža Horvat).

Jože Mušič: MAYDAY

Zadnji video

Si predstavljate, da imate lahko namesto reševalnega jopiča kar plavajočo jakno, ki bo udobna za nošenje in vas bo grela v hladnejših dnevih na plovilu.

Večina navtikov si rešilnega jopiča ne nadene preden izpluje na odprto morje. Čeprav menijo, da se ravno njim ne bo zgodilo, da bi padli v vodo, pa se žal takšne nezgode dogajajo pogosto. Sigurno je eden izmed razlogov neudoben in vizualno neprivlačen reševalni jopič.

Podjetje Tribord je našlo inovativno rešitev. Izdelali so jakno brez rokavov, izdelana iz materialov, ki nudijo dobro izolativnost in tistih, ki imajo dobro plovnost. Nastala je jakna, ki nudi enako plovnost kot 50 Newtonjski reševalni jopič (po standardu ISO12402-05). Plovnost zagotavljajo všiti trakovi, ki so izdelani iz polyethylena. Material ima zaprte celice napolnjene z zrakom. Material daje jakni prožnost in hkrati plovnost ter jadralcem omogoča enostavno in neovirano izvajanje vseh manevrov na plovilu.

Čeprav jakna Izeber 50 izgleda kot vsakodnevna jakna, pa je to vseeno tehnični pripomoček. Namenjena je amaterskim navtikom in jim zagotavlja zaščito pred vetrom in mrazom na plovilu, v primeru padca v vodo pa deluje kot varnostna naprava in zagotavlja plovnost. Jakna je dvobarvna. Zunanja stran je lahko v črni, antracitno ali svetlo sivi, modri in pa rdeči barvi. Notranja stran je flourescentno oranžna in prispeva k vidnosti. Nosimo jo lahko obrnjeno na obe strani. Jakna je na voljo v petih različnih velikostih in zagotavlja plovnost glede na velikosti:

S: od 40-60 kg
M: 60-70 kg,
L, XL, XXL: preko 70 kg

Cena: 49.95 EUR

Več na: http://www.tribord.co.uk/


Komentarji

Komentarji   

# Tomaž Č. 19:26 16-06-2015
To imamo tudi mi. Sailing Point v sodelovanju s Sail Racing