Si predstavljate, da imate lahko namesto reševalnega jopiča kar plavajočo jakno, ki bo udobna za nošenje in vas bo grela v hladnejših dnevih na plovilu.

Večina navtikov si rešilnega jopiča ne nadene preden izpluje na odprto morje. Čeprav menijo, da se ravno njim ne bo zgodilo, da bi padli v vodo, pa se žal takšne nezgode dogajajo pogosto. Sigurno je eden izmed razlogov neudoben in vizualno neprivlačen reševalni jopič.

Podjetje Tribord je našlo inovativno rešitev. Izdelali so jakno brez rokavov, izdelana iz materialov, ki nudijo dobro izolativnost in tistih, ki imajo dobro plovnost. Nastala je jakna, ki nudi enako plovnost kot 50 Newtonjski reševalni jopič (po standardu ISO12402-05). Plovnost zagotavljajo všiti trakovi, ki so izdelani iz polyethylena. Material ima zaprte celice napolnjene z zrakom. Material daje jakni prožnost in hkrati plovnost ter jadralcem omogoča enostavno in neovirano izvajanje vseh manevrov na plovilu.

Čeprav jakna Izeber 50 izgleda kot vsakodnevna jakna, pa je to vseeno tehnični pripomoček. Namenjena je amaterskim navtikom in jim zagotavlja zaščito pred vetrom in mrazom na plovilu, v primeru padca v vodo pa deluje kot varnostna naprava in zagotavlja plovnost. Jakna je dvobarvna. Zunanja stran je lahko v črni, antracitno ali svetlo sivi, modri in pa rdeči barvi. Notranja stran je flourescentno oranžna in prispeva k vidnosti. Nosimo jo lahko obrnjeno na obe strani. Jakna je na voljo v petih različnih velikostih in zagotavlja plovnost glede na velikosti:

S: od 40-60 kg
M: 60-70 kg,
L, XL, XXL: preko 70 kg

Cena: 49.95 EUR

Več na: http://www.tribord.co.uk/