Poznate občutek, ko greš za vikend k barki, pa so akumulatorji prazni in porabiš cel dan, da nabaviš nove? Ko se zasidraš v mirnem zalivu in potem celo noč ne spiš, ker te skrbi, da se bo veter obrnil in bo sidro popustilo? Ko je na morju hud naliv, ti pa si doma in ne veš, če je z barko vse v redu? Manjše neprijetnosti, ki se lahko spremenijo v hudo moro, če gre kaj zares narobe.

Lahko pa se jim povsem izognete, če imate na barki BOATGUARD, napravo, ki omogoča nadzor nad pomembnimi sistemi preko pametnega telefona.

BOATGUARD je namenjen lastnikom bark, ki imajo svojo barko celo leto v marini. Uporabljajo jo kakih 60 dni na leto, preostali čas pa le-ta sameva in jo je potrebno stalno preverjati, da preprečimo neprijetna presenečenja, kot so prazni akumulatorji, vlaga in plesen v kabini ali celo vdor vode v trup.

Posebnost BOATGUARDA je v tem, da porabi izjemno malo energije, le  16Ah v celem letu. Zato je lahko priključen neposredno na servisno baterijo in pazi na barko tudi takrat, ko so vsi drugi sistemi izključeni.  Bistveno pa je, da ga brez skrbi pustimo vključenega celo leto, tudi pozimi.

V osnovni različici BOATGUARD ponuja t.i. GeoFence, varovanje pred nepooblaščenim premikanjem ali krajo barke, Anchor Drifting, opozarjanje na drsenje sidra, spremljanje ravni napetosti, toka in energije v akumulatorjih ter nadzor nad kalužno črpalko (bilge pump). Edini na svetu ima poseben kontroler, ki spremlja delovanje kalužne črpalke in zazna, kadar črpalka ne deluje normalno, bodisi zato, ker se je zamašila, ali pa zaradi okvare plovca deluje v prazno. V obeh primerih bi prišlo do pregretja črpalke in lahko celo do požara na barki. Eden od pogostejših vzrokov požarov na barkah je ravno pregretje kalužne črpalke.

Izdelek Boatguard je plod slovenskega znanja!

BOATGUARD lahko kupite preko spletne strani www.boatguard.com. Maloprodajna cena je 680 EUR, v času promocijske akcije do 10. maja pa je na voljo za 480 EUR.

Dodatne informacije pri podjetju BG BOATGUARD, info@boatguard.com, tel.: (041) 603 385