Ekipa SLO6, Janežič/Podlogar in trener so se udeležili tretje regate v seriji Eurocup 2015.

Dutch Youth Regatta, ki je za razred open 29er štela za serijo Eurocup je potekala v Workum-u na Nizozemskem. Tekmovalo je 51 posadk iz 10 držav in organizator je uspel izpeljati 12 plovov v vseh pogojih in vetru od 5 do 27 vozlov. Naša dva Peter Janežič in Anže Podlogar sta odlično jadrala in dosegla 8 prvih mest ter zmagala z manj kot polovico točk drugouvrščenih Francozov, tretja pa je končala ekipa Nizozemske.

Vse štiri dni in v vseh pogojih; bonaca, dež, sonce, srednji val, močan veter in za Workum specifičen izredno kratek in visok val ter mraz; sta bila uspešna tako, da je bil "zadovoljen" celo njun trener. Prvi dan so odjadrali dva plova v šibkem vetru. Drugi jadralni dan so izvedli tri plove v srednjem vetru, tretji dan pa štiri v močnem vetru. Z enakim vremenom jim je postregel tudi zadnji tekmovalni da, ko so prav tako jadrali v močnem vetru.

Z zmago sta si mlada slovenska jadralca nekoliko povečala prednost v skupnem seštevku Evropskega pokala pred Francozoma na drugem mestu. Naslednji 29er Eurocup bo 25. junija v Kiel-u v Nemčiji, potem pa sledi EP v Medemblik-u.