Proizvajalec luksuznih vozil, ki jih poznamo tudi iz filmom o super agentu Jamesu Bondu, Aston Martin, bo pričel proizvajati tudi plovila. Trgu se bodo predstavili z modelom AM37, ki ga bodo izdelali v sodelovanju z podjetjem Quintessence Yachts.

Prvo plovilo, ki ga bodo predstavili na navtičnemu trgu bo motorno plovilo AM37. Gre za izjemno eleganten motorni čoln, ki so ga oblikovali v sodelovanju s podjetjem Quintessence Yachts. Nizozemsko podjetje je specializirano za projekte, kjer se križajo industrijske panoge. Njihova naloga je bila prenesti ikonično vozilo Aston Martin na vodo in pri tem ohraniti njegov stil, inovativnost in tehnološko prednost pred konkurenco. Da bi bil rezultat dovolj edinstven so k sodelovanju povabili tudi strokovnjake na področju navtičnega oblikovanja iz podjetja Mulder Yacht. Njihova naloga je bila, da so vizijo in tehnično superiornost avtomobila pretvorili v plovilo z enakimi plovnimi lastnostmi.

Aston Martin AM37 bo predstavljen v dveh različicah AM37 in AM37S. Osnovna različica bo kot plovilo za prosti čas dosegal hitrosti plovbe do 44 vozlov, medtem ko bo njegova bolj športna različica AM37S dosegala hitrosti plovbe do 52 vozlov. Oblikovalci zatrjujejo, da bosta obe plovili zagotavljali enake užitke v plovbi kot jih zagotavljajo vozila Aston Marin v vožnji.

Plovila bodo izdelana iz kompozitnih materialov in karbonskih vlaken. Za izdelavo trupa bodo uporabili vakuumsko infuzijo. Tudi notranjost plovila bo opremljena z najnovejšimi tehnologijami. Vgrajeno bo upravljanje z glasom ali preko HD zaslonov, za dodatno udobje pa bodo na voljo tudi manjši daljinski upravljalniki.

Podrobnosti plovila še niso povsem razkrite. Prva predstavitev bo na Monaco Yacht Show-u v septembru letos.