Ohranjamo našo pomorsko-ladjedelsko dediščino!

V četrtek 28. 05 ob 11. uri ste toplo vabljeni v Hotel Tartini (posebna soba) v Piranu, da si ogledate popolnoma nov in inovativen etno spominek naše obale. Ta je istočasno verodostojna maketa naše tradicionalne batane, ki jo lahko sestavi vsakdo v zgolj nekaj urah,  je spominek, ki izdelovalca in gledalca učinkovito pouči o tej izjemni dediščini, je čudovito in avtentično protokolarno in običajno darilo, je okras za vsako pisarno in dom.

Verodostojna maketa lasersko predrazrezane batane v merilu 1:12, ki si jo lahko v nekaj urah izdela vsak, je plod lastnega znanja in razvoja. Od zamisli do izdelave makete so minili štirje meseci dela in množica prototipov, a trud ni bil zaman. Nad narejenim so snovalci navdušeni.

Obala in Slovenija sta tako dobili nadvse inovativen in avtentičen etno spominek, ki daleč presega pojem spominka. Z »gradnjo« dodobra spoznamo konstrukcijo in obliko te izjemne pomorske dediščine. Z »registracijo« ali izpisom logotipa na jadro postane ta batana unikatno darilo s posebno vrednostjo.

Tako kot v kitu, je maketo mogoče kupiti že narejeno. Po želji naročnika jo »registriramo« in opremimo jadro z logotipom oz. želenim sporočilom.

Na srečanju vam bodo avtorji prikazali vse faze razvoja in nastajanja in povedali marsikaj zanimivega o tej maketi, ki je tudi plovna.

Več informacij na:

Slobodan Simič Sime, direktor zavoda MEDITERANUM Piran

MEDITERANUM, Zavod za revitalizacijo mediteranske kulture Piran, Ulica svobode 81, 6330 Piran; +386(0)40 729 555, +386(0)40 768 900