Zadnje iz eTrgovine

24.99€

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Iz vsebine:

 • Namesto uvoda
 • 117 dni na pragu smrti
 • Anatomija nekega brodoloma
 • Knjiga, ki ne bo napisana
 • Cena slave
 • Poročilo gospoda Roba Widdringtona, prvega častnika ameriške raziskovalne ladje Roger Rewelle
 • Ledena krsta
 • Panika v Sredozemlju
 • Dvakrat okoli Rta Horn
 • Torpedo - made in Germany
 • Morje z napako
 • Havenly tweens
 • Vihar viharjev - po dogodku posnet tudi film The perfect storm
 • Nori Viking na Antarktiki

Avtor Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ... 

Odlomek (117 dni na pragu smrti):

Dnevi so prešli v tedne, tedni v mesece, borba za preživetje je zahtevala vedno več napora. Napihljivi splav, ki jima je nudil edino zaščito, je razpadal, neprestano je bilo treba izmetavati vodo in črpati zrak. V dveh hudih viharjih sta izgubila streho nad splavom, kompas in nekaj plastenk z vodo; zbolela sta, dobila hude sončne opekline po telesu, zaradi slane vode pa boleče izpuščaje po koži. Podhranjena in dehidrirana sta se komaj še premikala. V štirih mesecih je plulo mimo sedem ladij, ne da bi ju kdo opazil. Bil je 117 dan.

Cena v prednaročilu: 19,99 EUR (do 1.4.2020)

Cena po izidu: 24,99 EUR

Darilo ob naročilu za prvih 30 kupcev – MOLITEV PRED PLOVBO (Joža Horvat).

Jože Mušič: MAYDAY

Zadnji video

Za letošnjo sezono so v podjetju Carver predstavili novo elegantno plovilo Carver C43 Coupe.

C43 Coupe združuje udobje, moderno obliko in izjemne plovne lastnosti.  Kljub svoji velikosti ima samo dve kabini, ki pa sta toliko bolj udobni. Lastniška, ki se nahaja v premcu, ima veliko razkošno posteljo, številne omare in lastno kopalnico v kateri je  ločena velika tuš kabina.

Kabina za goste ali otroke je v krmnem delu. Dve ločeni postelji lahko enostavno spremenimo v veliko dvojno posteljo. Tudi tu je na voljo prostorna garderobna omara in kopalnica, ki pa je nekoliko manjša od lastniške in nima ločene kabine za tuširanje.

Kot smo že vajeni pri Coupe liniji sta dnevni prostor in kuhinja na krovu plovila. Kuhinjski del je na levi strani in ima veliko delavno površino, štedilnik in dvojno pomivalno korito. Pod pultom je hladilnik, pečica, številne omare in predali, kamor bomo brez problema spravili vse kuhinjske pripomočke, posodo in kozarce. Na desni strani salona je sedežna garnitura z mizo, za katero lahko obeduje celotna posadka. Mizo lahko po potrebi odstranimo in jedilnica se spremeni v udobno dnevno sobo, kjer lahko v miru pogledamo najbolj priljubljeno TV oddajo. V prednjem delu salona je na desni strani krmarski mostiček. Širok sedež je dovolj velik za krmarja in še enega člana posadke. Za dva dodatna potnika je enak prostor na levi strani plovila. Celotna posadka lahko med plovbo uživa v družabnem vzdušju. Posebnost salona nove linije Coupe je tudi njegov 360 neoviran pogled. Celoten salon ima steklena okna in omogoča pogled v vse smeri. Ima tudi stekleno streho, ki jo lahko odpremo s pritiskom na gumb. Salon je od krme plovila ločen le z drsnimi steklenimi vrati. Če jih odpremo, zdržimo zunanji bivalni del plovila z notranjim in na ta način dobimo ogromen odprt bivalni prostor, ki je povezan tudi s kopalno ploščadjo. Na odprtem delu krme je velika sedežna garnitura in prostor kamor lahko namestimo mizo. Prostora je dovolj za obedovanje celotne posadke in več gostov.

Za ljubitelje sonca ima novi C43 Coupe celoten premec v enem nivoju. Ogromna ploščad je dovolj velika za udobno namestitev vseh članov posadke in gostov, v večernih urah pa za zabavo ob koktajlih.

Pri Carverju so poskrbeli tudi za tehnično popolnost plovila. Z novim oblikovanjem trupa so izboljšali plovne lastnosti. Plovilo zagotavlja udobno plovbo v mirnem kakor tudi v močneje razburkanem morju in zmanjšuje porabo goriva. Plovba je udobna in ekonomična. Vgrajena ima dva Cumminsova dieselska motorja s prostornino 6,7 l in 380 KM. Izpuhi so pod vodno gladino in zagotavljajo tiho plovbo tudi pri višjih obratih.

Tehnične lastnosti:

Dolžina čez vse (s kopalno ploščadjo): 12.8 m
Širina: 4.21 m
Ugrez: 1.09 m
Teža:  10,954 kg
Višina (brez radarja): 3.3 m
Rezervoar za gorivo: 1,324 l
Rezervoar za vodo: 495 l
Rezervoar za fekalije: 264 l
Višina v kabini: 2.03 m
Ležišč: 6
Motorji: 2x Cummins 6,7 l - 380 KM

Več informacij pri zastopniku, podjetju AS Boats, Turnerjeva ulica 2, 2313 Fram, Slovenija, t: +386 2 608 41 41, e: info@as-boats.si, www.as-boats.si

Komentarji