Le še nekaj dni nas loči do splovitve težko pričakovane jahte Wider 150. V ladjedelnici zaključujejo še zadnje detajle.

Podjetje Wider Yachts je svoj koncept mega jahte predstavilo leta 2011 na salonu plovil v Monacu. Le štiri leta po tem je jahta praktično pripravljena, da zapluje po oceanih.

Jahto je oblikoval Fulvio De Simoni. Trup je izdelan iz aluminija, ki so ga izbrali zato, ker ga je možno reciklirati in s tem zmanjšati vpliv na okolje. Jahto bo poganjala kombinacija dieselskih in električnih motorjev, ki bo zmanjšala porabo goriva. Z električnimi motorji bo lahko plula s hitrostjo 5 vozlov. Baterije zadoščajo za 8 ur plovbe, kar pomeni, da lahko prepluje 40 nmi. Baterije bodo zadostovale tudi za porabo elektrike preko noči in prižiganje agregatov ne bo potrebno. Gosti na jahti bodo lahko spali v miru brez hrupa in brez vibracij.

Za njeno velikost se lahko pohvali s številnimi atributi. Pomožni čoln bo dolg kar 9,8m in če smo čisto iskreni, bo to seveda Wider 32. Tudi ta čoln so razvili istočasno kot jahto, le da je na trg prišel že pred leti. Jahta ima Beach club, ki meri neverjetnih 90 m2 in ima 7 metrski bazen na sredini plovila. Bok ladje ob bazenu se odpre in poveča površino kluba, ter omogoča direkten dostop do morja ter skrbi za pretok zraka. Lastniško kabino težko imenujemo kabina. Lahko jo poimenujemo kar apartma, saj meri 75 m2. Široka je 8,5 m in ima teraso velikosti 4 m2. Ima številne steklene površine in pregradno steno, ki jo razdeli v dva prostora. Skupno je na jahti dovolj prostora za namestitev desetih gostov, osmih članov posadke in kapitana.

Tehnične lastnosti:

Dolžina čez vse: 46 m
Širina: 8.53 m
Ugrez: 1.98 m
Material trupa:: Aluminij 5083
Teža: 355 t
Oblikovalec: Fulvio De Simoni
Navtični arhitekt: Wider Engineering / Sydac / Naval Project / Sistemi Tecnici Navali
Največja hitrost plovbe (diesel-električni pogon): 15 vozlov
Potovalna hitrost plovbe (diesel-električni pogon): 13 vozlov
Ekološka hitrost plovbe (diesel-električni pogon): 11 vozlov
Elektromotorji: 2x 531 kW
Generatorji: 4x 350 kW
Baterije: 544 kW

Fotogalerija: Wider 150

Vir: http://www.wider-yachts.com/