De Antonio Yachts je trgu predstavil nov model odprtega čolna D33 Open.

Mlado špansko podjetje De Antonio Yachts, ki je bilo ustanovljeno šele leta 2012, je trgu predstavilo svoj novi model D33 Open. O predhodnikih D43 in D23 smo že pisali. Novi D33 Open je izdelan na osnovi D33 Cruiser in je namenjen predvsem dnevnim izletom, plovbi do lepe plaže, ali pa tudi dopustu dveh oseb.

Ker je D33 zasnovan kot odprt čoln ima na krovu ogromno prostora za udobno plovbo do desetih oseb. V dolžino meri 9.8m v širino pa 3.3m. Vodna linija meri 8m. Nameščena ima 2 izvenkrmna motorja z minimalno močjo po 200 KM največji pa lahko razvijejo do 350KM. Rezervoarji za gorivo imajo prostornino 550 l, rezervoar za vodo pa 250 l, kar bo zadostovalo za nekaj dni plovbe.

V premcu plovila je sedežna garnitura v obliki črke v. Z dodatno blazino jo lahko pretvorimo v udobno ležišče za dve osebi, ki bosta lahko uživali v soncu. Komandna konzola je pomaknjena v sprednji del plovila. Na sprednji strani je širok sedež namenjen dvema potnikoma. Krmarju je namenjen prostoren kotiček. Komandna konzola je široka. Krmilo in komande so na desni strani, na levi pa je vhod v kabino. Krmarjeva klop je široka in nanjo lahko prisedeta še dve osebi. Na krmi sta dve veliki sončni ploščadi. Prednja se spremeni v sedežno garnituro z mizo, na kateri lahko udobno obeduje do 6 oseb, zadnja pa je nameščena nad motornim prostorom in ponuja enkratne razglede proti odprtemu morju. Notranjost plovila je bistveno manjša od različice D33 Cruiser. Ima kabino z dvema ločenima posteljama in kopalnico. Prednjo posteljo pa je bilo potrebno žrtvovati za več prostora na krovu.

V osnovni različici plovilo poganjata 2 izvenkrmna Motorja Suzuki z 200 KM. V kolikor želimo plovilo pognati v višje hitrosti pa lahko izbiramo med močnejšimi motorji od dvotaktnih Evinrude z 250 ali 300 KM, ali pa štiritaktnimi motorji Yamaha, Mercury ali Suzuki z 250 do 350 KM.