V Maleziji se je predvčerajšnjim s prvimi plovi začelo ISAF mladinsko svetovno prvenstvo v jadranju. V močnem vetru, ki je pihal s hitrostjo do 20 vozlov, so organizatorji izpeljali prvi dan tekmovanja. Med 380 jadralkami in jadralci iz 76 držav so tudi trije slovenski jadralci.

Prvenstvo sta najbolje začela Peter Lin Janežič in Anže Podlogar v razredu 29er. V treh odjadranih plovih sta končala na prvem, sedmem in šestem mestu in sta po prvem dnevu na skupnem tretjem mestu. V vodstvu sta Norvežana Tomas Mathisen in Mads Mathisen, na drugem mestu pa Američana Romain Screve in Quinn Wilson.

V razredu RS:X je Toni Vrščaj v današnjih treh plovih zabeležil 25., 22. in DNC in je po današnjem dnevu na skupnem 23. mestu. Na prvem mestu je Argentinec Francisco Saubidet Birkner, drugi je Francoz Titouan Le Bosq, tretji pa Brazilec Brenno Francioli.

V razredu laser radial sta za mladimi jadralci dva odjadrana plova. Taš Kolman je v cilj prijadral na 55. in 46. mestu in je po prvem dnevu na 52. mestu. Vodstvo je prevzel Avstralec Alistait Young, drugi je Američan Nicholas Baird, tretji pa Novozelandec George Gautrey.

Včeraj se je v zelo podobnih pogojih kot prvi dan nadaljevalo ISAF mladinsko svetovno prvenstvo v jadranju. V razredu 29er Peter Lin Janežič in Anže Podlogar nadaljujeta z dobro predstavo. Zabeležila sta peto, šesto in tretje mesto in tudi po drugem dnevu ostajata na skupnem tretjem mestu. V vodstvu sta še vedno Norvežana Tomas Mathisen in Mads Mathisen, na drugo mesto pa sta se z današnjimi tremi prvimi mesti povzpela Novozelandca Jackson Keon in Nick Egnot Johnson.

V razredu RS:X je Toni Vrščaj v današnjih treh plovih v cilj prijadral kot 26., 26. in 24. in je po današnjem dnevu na skupnem 24. mestu. Na prvem mestu je Francoz Titouan Le Bosq, drugi je Argentinec Francisco Saubidet Birkner, na tretjem mestu pa je jadralec iz Arube Mack Van Den Eerenbeemt.

V razredu laser radial so jadralci odjadrali še dva plova. Taš Kolman je danes zabeležil 59. in 60. mesto in je po drugem dnevu na 57. mestu. Vodstvo je še vedno Avstralec Alistair Young, drugi je Američan Nicholas Baird, na tretje mesto pa se je povzpel Oskari Muhonen.

Vir: JZS.si, Foto: Luka Bartulovic