Ameriško podjetje je predstavilo novinca v svoji ponudbi, model TS242 z novim pogonom Forward Drive.

V lanskem letu smo že pisali o novem pogonu Volvo Penta imenovanem Forward Drive. Pogon je nastal na podlagi izjemno uspešnih rezultatov pogona IPS, ki je bil prvi pogon, ki je imel propelerja nameščena na sprednjem delu in je plovilo vlekel in ne več porival, kot to počnejo ostali pogoni. Ker pritok vode na propeler ni oviran, ima večji izkoristek in boljšo odzivnost. To uspešnico so sedaj ponudili tudi v razredu pogonov za manjša plovila.

Novi Four Wnns TS242 je eno prvih plovil, ki bodo imeli vgrajen Volvo Penta Forward Drive. Poleg ostalih prednosti je pomembna tudi ta, da so propelerji pod plovilom in ne več za njim. Tega dejstva bodo najbolj veseli vsi privrženci vodnih športov, saj bo strah pred poškodbami zaradi propelerjev, ki so običajno za plovilom, sedaj odveč.

Novi TS242 v dolžino meri 24 čevljev oziroma 7,44 m. Na krov lahko sprejme do 10 oseb. Ker je namenjen predvsem vodnim športom ima vgrajen sistem balastnih vod s kapaciteto 816 l in velik vlečni lok v barvi plovila. Da bo zabava na vodi potekala neprekinjeno, ima gliser vgrajen tudi WC in sistem tekoče vode. Za visoko hitrost in majhno porabo goriva ima trup izdelan s pomočjo StableVee® Wake/Surf patentirane tehnologije. Pri lastni teži plovila in motorja 2110 kg, lahko na krov sprejme do 953 kg dodatne teže, oziroma 10 oseb in njihovo prtljago. Za popolno zabavo je na plovilu že v osnovni različici nameščen stereo audio sistem s štirimi zvočniki in možnostjo priklopa iPad oziroma mp3 predvajalnikov.

Več informacij o plovilu lahko dobite pri zastopniku Four Winns v Sloveniji, podjetju As Boats d.o.o., Turnerjeva 2, Fram, http://www.as-boats.si/, tel.: +386 2 608 41 41.