Prejšnji teden je sodišče odločilo, da jadralcu, ki je utrpel trajne poškodbe na regati pripada odškodnina v višini 1,46 mio USD.

Državni sodnik v mestu Providence (ZDA) je v četrtek odločil, da jadralcu Kennethu Nevoru pripada odškodnina v višini 1,46 mio USD zaradi telesnih poškodb, ki jih je utrpel leta 2011 na jadrnici TP52 Vesper. Odškodnino bo moralo plačati podjetje Moneypenny Holdings LLC iz Delawarea, ki je lastnik jadrnice in je ekipi dalo napačna varnostna navodila, ko so se morali prekrcati z jadrnice na drugo plovilo.

Profesionalni jadralec Kenneth Nevor je v nesreči utrpel trajne poškodbe. Njegov biceps se je dobesedno odtrgal od njegove roke, kar je pomenilo zaključek njegove jadralske kariere. Za poškodbo so mu dodelili odškodnino v višini 710.000 USD, za izgubo prihodkov zaradi poškodbe pa dodatnih 750.000 USD.

Nevor je svojo jadralsko kariereo začel pri osmih letih. Pri 18 letih se je preselil v mesto Newport, da bi sledil svojim jadralskim sanjam. Je eden izmed jadralcev, ki so se udeležili regate Volvo Ocean Race in jo uspešno zaključili. Spomladi leta 2011 se je pridružil ekipi Vesper sailing. Meseca marca so se udeležili regate v St. Thomasu, kjer so tudi zmagali, nato pa so hoteli 28.3. odpluti na regato v St. Bearth. Kapitan Jeffrey Pirce je mislil, da posadki ne bo potrebno opraviti carinskih obveznosti in je le pobral njihove potne liste in jih odnesel na carino. Carina ga je zavrnila in zahtevala, da se posadka osebno zglasi in opravi carinske obveznosti.  Kapitan je na jadrnico poslal njihovo 35 čevljev dolgo spremljevalno plovilo, da člane posadke pripelje na kopno. S plovilom so se približali jadrnici, vendar se niso privezali ob njen bok. Posadki so naročili naj z jadrnice skoči v spremljevalno plovilo, kljub temu, da je pihal veter in je bilo morje vzvalovano. Ko je skočil Kenneth Nevor, se je čoln oddaljil od jadrnice. Kenneth je zdrsnil in si poškodoval roko. Poškodbo so mu sanirali le začasno, zato ni bil sposoben ostati v ekipi in se udeležiti nadaljnjih regat. Meseca maja so ga operirali. Po operaciji je zdravnik odločil, da ne more več opravljati dela, kot član posadke na jadrnici, saj se njegovo stanje tudi po operaciji ne bo bistveno izboljšalo in posledice poškodbe bodo trajne.

Vir: The Providence Journal