Uradno predstavitev je plovilo Glider Yachts Super Sports 18 doživelo v začetku meseca na salonu plovil v Londonu. Prvi pogled na plovilo daje občutek, da gre zopet za oblikovalski projekt, ki ne bo nikoli realiziran, pa v tem premeru ni tako.

Glider Yachts Super Sports 18 je prvo luksuzno plovilo iz angleškega podjetja, ki planira izdelati serijo hitrih plovil, ki bodo merila od 18 pa vse do 80 m. SS18 je prvič zaplul v mesecu aprilu. Prestal je številna testiranja na vodi, ter doživel krstno predstavitev v začetku meseca. SS18 je izdelan kot izjemno hitro luksuzno plovilo namenjeno dnevnemu križarjenju in doživljanju novega nivoja hitrega in luksuznega križarjenja.

Za izdelavo plovila je bilo potrebnih 8 let razvoja. Izdelali so ga v angleški ladjedelnici Burgess Marine. Za oblikovanje notranjosti kabine je poskrbel oblikovalski studio Corbeau, za krmiljenje in kontrolo nad plovilom pa je poskrbelo podjetje Garmin. Izdelan je iz visoko kvalitetnega aluminija. Poganjajo ga štirje motorji z močjo 270 KM in mu omogočajo plovbo s hitrostjo 56 vozlov. Če se odločite, da boste iz Monaka odpluli v St. Tropez na kavo, boste za plovbo potrebovali borih 45 minut.

SS18 bo kmalu sledil še hitrejši Hyper Sports 18, ki bo imel 3400 KM in bo dosegal hitrost plovbe 96 vozlov. Pospešek bo podoben kot pri športnih avtomobilih. Hitrost 100 km/h naj bi dosegel v borih 3,5 s.

Vir: http://glideryachts.com/