Zadnje iz eTrgovine

24.99€

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Iz vsebine:

 • Namesto uvoda
 • 117 dni na pragu smrti
 • Anatomija nekega brodoloma
 • Knjiga, ki ne bo napisana
 • Cena slave
 • Poročilo gospoda Roba Widdringtona, prvega častnika ameriške raziskovalne ladje Roger Rewelle
 • Ledena krsta
 • Panika v Sredozemlju
 • Dvakrat okoli Rta Horn
 • Torpedo - made in Germany
 • Morje z napako
 • Havenly tweens
 • Vihar viharjev - po dogodku posnet tudi film The perfect storm
 • Nori Viking na Antarktiki

Avtor Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ... 

Odlomek (117 dni na pragu smrti):

Dnevi so prešli v tedne, tedni v mesece, borba za preživetje je zahtevala vedno več napora. Napihljivi splav, ki jima je nudil edino zaščito, je razpadal, neprestano je bilo treba izmetavati vodo in črpati zrak. V dveh hudih viharjih sta izgubila streho nad splavom, kompas in nekaj plastenk z vodo; zbolela sta, dobila hude sončne opekline po telesu, zaradi slane vode pa boleče izpuščaje po koži. Podhranjena in dehidrirana sta se komaj še premikala. V štirih mesecih je plulo mimo sedem ladij, ne da bi ju kdo opazil. Bil je 117 dan.

Cena v prednaročilu: 19,99 EUR (do 1.4.2020)

Cena po izidu: 24,99 EUR

Darilo ob naročilu za prvih 30 kupcev – MOLITEV PRED PLOVBO (Joža Horvat).

Jože Mušič: MAYDAY

Zadnji video

Marina Punat stalno skrbi za novosti in vrhunske storitve, ki jih nudijo svojim gostom, zaradi česar je zelo priljubljena tudi med slovenskimi lastniki plovil.

Že vrsto let skrbijo za plovila privezana v marini, z letošnjim letom pa so k nalogi pristopili proaktivno. Želijo, da njihovi gosti odidejo s plovila brez skrbi in se zavedajo, da bo njihovo plovilo v času, ko ne bivajo na njem, v dobrih rokah. Vsa plovila v marini pregledujejo dnevno. Vsak teden vsakemu lastniku plovila pošljejo aktualno fotografijo in ga v primeru sprememb o tem obvestijo. Za še boljšo skrb za plovila, so razvili lastni elektronski sistem za nadzor plovil v marini. Z njim dnevno preverjajo položaj plovila v marini, nivo vodne linije, stanje priveznih vrvi, razpored bokobranov, stanje cerad in odprtin na plovilu, ter stanje priključkov za vodo in elektriko. V kolikor želite, da so vaši akumulatorji polni, ko boste prišli na plovilo po daljšem času, lahko naročite storitev priklopa in polnjenja le teh, pred vašim prihodom ali pa periodično, da akumulatorji ostanejo v dobri kondiciji.

Vsem pogodbenim gostom marine, ki na Krk priletijo z letalom, nudijo brezplačen prevoz iz letališča do marine in nazaj. Za prevoz prtljage iz vozila do plovila pa so v letošnjem letu zagotovili električna vozila, katerih uporaba je brezplačna.

Zgrajena je tudi črpalka za izčrpavanje fekalnih vod iz plovila. Nahaja se pri pomolu A1 in omogoča izčrpavanje, ko je plovilo v vodi. Storitev se naroči v recepciji marine in je brezplačna.

Marina se je v lanskem letu močno razširila. Zgradili so nova privezna mesta v severnem delu. Pomoli nosijo oznako C. Ker se je kapaciteta marine povečala za 260 priveznih mest, so na sami razširitvi zagotovili nove toaletne prostore. Le ti so na pontonu in so eni prvih plavajočih toaletnih prostorov na Jadranu.

Kljub temu, da je Hrvaška že nekaj časa v Evropski uniji, so še vedno številna plovila, ki nimajo urejenega statusa plovila. V marini še vedno nudijo storitve z uvozom plovila in ureditvijo carinskega statusa. Za dodatne informacije jih lahko pokličete.

Ne smemo pozabiti, da je marina Punat prejela prestižno nagrado Zlato sidro in je ena od dveh marin na vzhodni Jadranski obali, ki se lahko z nagrado pohvali. Na celotnem Mediteranu je takih marin le 15, kar veliko pove o kvaliteti storitev v Punatu. Nagrado podeljuje Royal Yachting Association, ICOMIA (International Co­uncil of Bogdanov udruga) in British Ma­rine Federacija že 25 let. Prejmejo jo le marine, katerih storitve so na najvišjem nivoju. V marini Punat jim nagrada daje dodatno motivacijo za razvoj in zagotavljajo, da bodo njihove storitve v naslednjih leti še boljše. Nikakor ne smemo pozabiti omeniti tudi nagrade Plava zastava, ki jo prejmejo le marine, ki se držijo ekološkega programa za skrb nad obalnim pasom in morjem. Letošnje leto je marina Punat prejele nagrado  že sedemnajstič zapored.

Komentarji