Ameriški glasbenik Billy Joel je podaril 57 čevljev dolgo jahto Vendetta vredno dober milijon EUR.

Jahto Vendetta so leta 2005 zgradili v ladjedelnici Derecktor. Spomladi jo je dražbena hiša Northrop & Johnson ocenila na vrednost 1.195.000 USD. Billy Joel se je odločil, da bo lepotico podaril mednarodni organizaciji SeaKeepers, ki se ukvarja s promocijo raziskav oceanov, ohranjanjem naravnega okolja in izobraževanjem lastnikov plovil, kako živeti z morjem.

Predsednik uprave organizacije Michael Moore je povedal: »Zelo smo veseli geste gospoda Billy-a Joel-a, ki je pripravljen podpreti naše delo in naš namen.« Direktor organizacije Richard Snow je dodal: »Vedno bomo hvaležni za to donacijo. Zahvaljujemo se tudi posredniku za prodajo plovil, Bruce-u Leffers-u, ki je pomagal pri izvedbi donacije.«

Vendetta je verjetno najboljša jahta za dnevne izlete. Zagotavlja edinstveno kombinacijo elegance, hitrosti in udobja. Jahto je oblikoval Doug Zurn po željah in predlogih glasbenika. Osnovna oblika izhaja iz podobnih jaht, ki so plule v 20. in 30. letih 20. stoletja. Billy Joel jo je potreboval za dnevne plovbe med Gold Coast na Long Island-u do otoka Manhattan, za kar je potreboval manj časa, kot če bi se vozil z avtom ali vlakom.