Ste navdušeni nad adrenalinskimi aktivnostmi? Bi radi na morju imeli štirikolesnik in jet-ski, pa obojega ne morete peljati s seboj?

Sedaj je to možno. Podjetje Gibbssports je izdelalo amfibijsko vozilo z imenom Quadski, ki je lahko štirikolesnik ali pa vodni skuter. Ni le rešitev za adrenalinske navdušence, vedar je zelo praktično plovilo in hkrati vozilo

Quadski je prava amfibija. Z njim se lahko vozite po brezpotjih kot s štirikolesnikom, ali pa plujete kot z vodim skuterjem. Preobrazba je enostavna. S štirikolesnikom zapeljete v vodo, pritisnete gumb in preobrazil se bo v vodni skuter. Ko priplujete do želene plaže, v plitvini pritisnete na gumb in že se lahko s štirikolesnikom odpeljete po brezpotjih.

Quadski poganja štirivaljni DOHC motor s prostornino 1300 cm3, ki razvije moč 100 kW (140 KM). Po cesti lahko vozite s hitrostjo do 70 km/h in po vodi plujete z enako oziroma z nekaj manj kot 40 vozli. V dolžino meri 3,26m v širino pa 1,6m. S težo 605 kg ga bomo lahko namestili tudi na krmno platformo plovila.

Quadski je na voljo v različnih barva in z različno dodatno opremo. Cena amfibije se giblje okrog 40.000 EUR.

Več si lahko preberete na: http://www.gibbssports.com/quadski