Od petka do nedelje bo v koprskem zalivu potekala uvodna tekma evropskega pokala za jadralne razrede laser standard, radial in 4.7. Druge največje jadralske prireditve v slovenskem morju se bo udeležilo rekordnih 263 jadralcev in jadralk iz 12-iz držav.

Jadralni klub Jadro Koper bo konec tedna gostil prvo etapo evropskega pokala razredov laser, ki se zadnjih šest let začenja v Sloveniji. Tekmovalci bodo morsko gladino prvič zaorali v petek ob 11. uri, ko se bo izza startne linije najprej pognala skupina 18-ih laser standardov, sledila ji bo jata 108 radialov in na koncu še najštevilčnejša flota 137 laserjev 4.7.

Slovenske barve bo zastopalo 20 krmarjev, za katere bo tekmovanje tudi ena od izbornih regat, na podlagi katerih bo sestavljena reprezentanca za evropsko in svetovno prvenstvo, vsem sodelujočim pa se bodo dosežene točke štele v končni rezultat Evropskega pokala za leto 2017. Ta se bo tradicionalno zaključil na otoku Hvaru, kjer bo na predvečer novega leta razglašen skupni zmagovalec.

Lani sta to v enosedu laser 4.7 postala Alessandro Fornasari (ITA) in Federica Catarazzi (ITA), ki sta nastop v Kopru že potrdila, tako kot tudi prvo in drugo uvrščena v ženskem olimpijskem razredu laser radial Carolina Albano in Isabella Filippo iz Italije. V floti laser standardov se bodo za najvišja mesta potegovali Jean Baptiste Janča (CZE), lani tretji v razvrstitvi do 18. let, aktualni svetovni podprvak v razredu laser radial Nik Pletikos (SLO) in državni prvak Žan Luka Zelko iz Maribora.

PROGRAM

9. 3. ČETRTEK      16:00 - 21:00   Prijave
10.3. PETEK         08:00 - 09:00   Prijave
                               11:00               Regate
11.3. SOBOTA      11:00               Regate
12.3. NEDELJA     11:00               Regate & podelitev nagrad