World je nedokončana raziskovalna ladja. Trup in nadgradnjo so izdelali v ladjedelnici Palmer Johnson pred devetimi leti. Nedokončana je čakala na lastnika vse do danes.

Po navedbah norveškega časopisa SYSLA, je končno našla svojega lastnika.

Trup in nadgradnjo so v ladjedelnici izdelali pred devetimi leti. Jahta je nato čakala nedokončna v enem izmed norveških fjordov. Po navedbah ladjedelnice, lahko jahto izdelajo do konca v 24 mesecih, ko jo bodo tudi predali novemu lastniku. Jahta World je namenjena plovbi v najbolj odročne kraje sveta. Tehnologijo na krovu je izdelalo podjetje Rolls Royce Marine. Brez težav lahko pluje tudi po zaledenelih področjih. Vgrajene ima stabilizatorje pri ničelni hitrosti in dinamični sistem za pozicioniranje. Ima izjemne manevrske sposobnosti in tehnologijo, ki zmanjšuje izpust škodljivih emisij v zrak. Notranjost plovila je možno povsem prilagoditi potrebam lastnika. Največja kabina, ki je namenjena lastniku, ima 360 stopinjski panoramski razgled. Na jahti bo tudi savna, lepotilni in masažni salon, kinodvorana, telovadnica, bazen in še bi lahko naštevali. Za raziskovalne namene bo na njej tudi podmornica s šestimi sedeži in helikopter. Na krovu bo prostora za 14 gostov v sedmih kabinah. Za varno plovbo in udobje na krovu bo skrbela 27 članska posadka.

Gradnjo ladje bo nadaljevala lokalna norveška ladjedelnica Westcon. Najprej morajo pripraviti trup in sanirati poškodbe, ki so nastale v devetih letih propadanja jahte. Šele nato pa se bo nadaljevalo delo na elegantni raziskovalni jahti World. Ocenjujejo, da bo cena dokončane jahte okrog 150 mio EUR.