Internautica ostaja na Jadranu pomemben pokazatelj smernic razvoja  v navtični industriji. Od jaht do športnih in napihljivih čolnov, od katamaranov do jadrnic, od elektronike in navtične opreme do mode – na sejmu lahko obiskovalci spoznavajo novosti svojih najbolj priljubljenih blagovnih znamk, kot so: Absolute, Adler, Azimut, Bayliner, Cranchi, Dreamline, Elan, Ferretti, Fountaine Pajot, Greenline, Hanse, Invictus, Jeanneau, Marex, Monterey, Nomadream, Pershing, Quicksilver, Riva, Sessa, Sea Ray, Solaris, Windy in še mnogih drugih.

Internautica 2018, ki bo v dneh od 17. do 20. maja, tudi letos organizirana v Marini Portorož, je pravzaprav že na obzorju in v nadaljevanju predstavljamo nekaj pomembnejših informacij.

Izjemno pozitiven odziv poslovnih partnerjev, ki so v letošnjem letu izrazili odločitev za sodelovanje, je za prireditev odlična popotnica in posledično bo Internautica prvič  potekala tudi na dodatnih razstavnih površinah, kar bo tako razstavljavcem, kot tudi obiskovalcem zagotovilo nepozabno sejemsko izkušnjo.

Že znane obstoječe razstavne površine marine bodo povezane s takoimenovanim »otokom« Marine Portorož, na katerem bo poleg igrišča za odbojko na mivki in bara zagotovljen dostop do ponudbe avtodomov, mobilnih hiš in opreme za prebivanje na prostem. Prav tako bosta na »otoku« pripravljena štart in cilj SUP državnega prvenstva, tako da bodo vsi, ki bi želeli spremljati tekmovanje, lahko uživali v nemotenem ogledu.

Na razširjenih razstavnih površinah bo letos bistveno več razstavljavcev in pregled nad navtičnimi novostmi bo še bolj pester. Na sejmu bo mogoče na enem mestu najti vse, kar potrebujete, ne glede na to, ali kupuje plovilo, avtodom, mobilno hišo, navtično opremo ali drugo. Na Internautici 2018 se bo predstavilo več kot 200 novih plovil, med njimi tudi večtrupci, motorna, športna in jadralna plovila, vse od najmanjših napihljivih čolnov do najprestižnejših jaht večjih dimenzij.

Izbor plovil za prestižno nagrado »Jadransko plovilo leta« je postal že tradicionalen dogodek Internautice. Nagrada bo tudi v letu 2018 podeljena najboljšim plovilom pretekle sezone. Mednarodna strokovna žirija, sestavljena iz navtičnih strokovnjakov in predstavnikov uglednih navtičnih publikacij kot so Navtika plus (Slovenija), More magazin (Hrvaška), Yachts Croatia (Hrvaška), Nautički magazin (Srbija), Barche (Italija), Nautika magazin (Srbija) in Internautica bodo podali strokovno mnenje in pripravili izbor nagrajencev. Glede na vsakokraten odličen izbor velja podelitev za vrhunski dogodek, ki pritegne pozornost širše množice in strokovne javnosti.

Naslednja novost je partnerstvo Internautice z Lexusom. Obiskovalcem bo omogočen ekskluziven dostop do najnovejšega vozila Lexus RX hibrid, ki združuje delovanje  bencinskega motorja z elektromotorjem in hibridno tehnologijo. Združuje tudi vrhunsko kakovost, prestiž in učinkovitost, je okolju prijazen, in omogoča brezhibno delovanje in brezskrbno vožnjo. Dekarbonizacija prometa je eden izmed ključnih pomenov ohranjanja morja za nove generacije morjeplovcev, zato vas vabimo, da si v živo ogledate, zakaj je ravno RX hibrid naša izbira.

V skladu z našimi trajnostnimi ciliji bo tudi letos uradno kolo Internautice električno kolo znamke S-Bikes, ki je plod slovenskega znanja in odgovor na sodobne izzive mobilnosti in vplivov na okolje. Združuje prednosti zložljivega kolesa z električnim kolesom. Omogoča doseg do kar 65km z enim samim polnjenjem. Po zaslugi zložljivega okvirja pa zavzame izjemno malo prostora.

Ekskluzivni finančni partner Internautice 2018 so Vzajemci Skupina, vodilna finančno svetovalna skupina na slovenskem trgu in edino slovensko podjetje, ki se lahko pohvali z ekipo 30 finančnih strokovnjakov ter s skrbništvom in zadovoljstvom več kot 20.000 aktivnih strank, katerim so v 17 letih delovanja nudili celovit finančni servis vse od  vzajemnih skladov domačih in tujih upravljavcev do široke palete zavarovanj, bančnih produktov in mnenja glede alternativnih naložb. Njihova konkurenčna prednost je lasten naložbeni odbor, sestavljen iz 5 finančno podkovanih posameznikov, ki na dnevni ravni analizirajo naložbe in iščejo priložnosti za vlagatelje. Odlikuje jih tudi neodvisnost, tako lahko brez težav razkrijejo dobre in slabe plati finančnih produktov.

Projekt Zelena Avenija 2018 se tradicionalno osredotoča na trajnostno življenje in ekološko ozaveščenost. Ogledati in preizkusiti bo mogoče različna električna in hibridna vozila, pa tudi avtomobile, motocikle in kolesa brez emisij.                      

S ponosom najavljamo, da bo letos v okviru projekta Zelena avenija svoje dosežke v navtiki predstavil Tilli Antonelli, ki je med vodilnimi oblikovalci plovil na svetu. Antonelli je zasnoval prestižne jahte uglednih znamk Pershing in Wider, zdaj pa je odgovoren za oblikovanje nove serije E Motion razkošnih jaht Sanlorenzo. Novi modeli so opremljeni s hibridnim motorjem (nekateri so tudi izključno električni), ki je učinkovitejši, zagotavlja večje udobje, varnost in manj emisij.

V prihajajočih tednih nikar ne spreglejte dodatnih sejemskih novic. Prizadevamo si, da bi bila Internautica 2018 raznolika, zanimiva in najboljša doslej.

Organizator Internautice 2018 je podjetje Studio 37 d.o.o. v sodelovanju z Marino Portorož d.d.