Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

ZIMSKI AKVAREL – adventne in božične svečanosti v Splitu

Če načrtujete svoje adventno potovanje, ne smete zaobiti najbolj sončne adventne destinacije. Eden najuspešnejših zimskih dogodkov na Hrvaškem – Advent v Splitu – bomo letos doživeli v novi preobleki. Od 1. 12. 2018 do 07. 01. 2019 bo Split v okvirju dogodka pod novim imenom »ZIMSKI AKVAREL – adventne in božične svečanosti v Splitu« obarvan s tradicijo in zabavo.

Na božičnem sejmu na Rivi tudi letos lahko uživate v božičnih okraskih, priložnostnih spominkih in bogati kulinarični ponudbi ter glasbenih nastopih.

Na Rivi vas letos pričakuje tudi bogat dnevni program – otroški programi, nastopi klap, klasični kvinteti, zabavne skupine, zbori. Hari Rončević, klapa Šufit, Dalmatino, Četiri Tenora, klapa Iskon, Slavonija Band, Neno Belan & Fiumensi bodo del bogatega programa na Rivi, kjer vas bo na otvoritveni svečanosti zabaval eden izmed najbolj priljubljenih hrvaških pevcev – Giuliano.

Celotno mesto izžareva tradicijo in zabava vas čaka na vsakem kotičku kot so denimo  Turistična palača, Kampus in Get, poseben program pa lahko pričakujemo tudi na Pjaci. Splitske restavracije so pripravile različne kulinarične projekte zahvaljujoč katerim počitnice v Dalmaciji lahko doživimo z vsemi čutili.

Prazniki so čas družinskega druženja in veselja, zato sta Strossmayerjev perivoj ali Đardin postala prava božična čarovnija za otroke in družine. Ta božični kotiček je osvetljen z barvitimi božičnimi okraski, mesto pa je polno priložnostnih otroških 3D likov in glasbenih ter dramskih programov, plesnih predstav in simpatičnih daril. Vsak dan bodo na sporedu tematski programi, kot so nastopi cerkvenih zborov, ki bodo v Đardin prinesli veselje božiča, poleg tega pa si lahko ogledamo tudi nastope mladih glasbenikov v sodelovanju z Glasbeno mladino Split ter nastope študentov Glasbene akademije Univerze v Splitu. Sobota v Đardinu je rezervirana za otroške programe, nedelja pa za koncerte orkestrov in zborov klasične in duhovne glasbe. Da bi ustvarili božično vzdušje na čim več mestnih trgov, bo Trg Gaje Bulata decembra postal Trg uličnih umetnikov, kjer bodo najrazličnejši umetniki z vsakodnevnim priložnostnim programom oplemenitili trg z božičnimi zvoki. Obiskovalci bodo lahko kupili tudi spominke in okraske.

Ker si božičnih slovesnosti ne moremo predstavljati brez priložnostnih pesmi, so tudi v starem Splitu tradicionalno hodili od hiše do hiše in so pevci stali na balaturi, sularu ali dvoru ter peli priložnostne pesmi svojim gostiteljem, ki so jih nato častili.

Navdušeni nad omenjenimi starimi običaji so člani KUD »Jedinstvo« prilagodili kolendo, tako da ženska vokalna skupina folklornega ansambla, oblečena v narodne noše, zabavlja meščane in njihove goste z a cappela izvedbami božičnih pesmi na privlačnih mestnih lokacijah (Peristil, Pjaca, Voćni trg, Vestibul).

Za vse tiste, ki imate radi Split, je dobra novica ta, da so se promocijskim cenam pridružili Croatia Airlines, sijajne popuste pa ponujajo tudi v HŽ Potniškem prometu (HŽ Putnički promet) in v splitskih hotelih.

V celoten program so se vključili tudi muzeji in Hrvaško narodno gledališče Split, kar je zagotovilo, da vas v Splitu čaka bogat kulturni program.  

Spličani nam bodo pripravili tudi najbolj zabavno novoletno noč s spektakularnim ponočnim ognjemetom. Novo leto bomo praznovali z enim izmed najboljših zabavljačev na tem področju JASMINOM STAVROSOM in skupino MAGAZIN. Ljubitelji plesa imajo priložnost pričeti novo leto ob plesnih gibih na novoletni zabavi v ritmu salse na Voćnem trgu.

Celoten program lahko pogledate na www.visitsplit.com

Komentarji