Zadnje iz eTrgovine

10.00€

Prodajte vaše plovilo ali navtično opremo v najkrajšem možnem času. Izpostavite vaš mali oglas in ga objavite kot TOP OGLAS. Ti oglasi so izpostavljeni in se prikazujejo na:

  • vhodni strani enavtika.si,
  • na vrhu podstrani Mali oglasi,
  • na vrhu podstrani posameznih oglasov
  • na vrhu rezultatov iskanja.

Cena objave je 2 EUR za 10 dnevno objavo kot TOP OGLAS. Po preteku 10 dni se bo oglas samodejno spremenil v običajen oglas. Če želite oglas ponovno izpostaviti, ga lahko ponovno spremenite v TOP OGLAS v vaši administraciji s klikom na ikono "ZVEZDICA" na desni strani.

Minimalna vrednost zakupa storitve TOP OGLAS znaša 10 EUR (z DDV). Storitev se plačuje po predračunu. Stanje vašega računa je prikazana v polju KREDITI.

Top oglas

Zadnji video

Drone wakeskating

Ameriški pionir inovativnih športnih panog, Brian Grubb, je že pred leti sanjal o alternativnem pogonu za deskanje na vodi. Tokrat se je z novim izumom odpravil v Slovenijo in demonstriral nov šport imenovan "dron wakeskating".

"Done wakeskating" je deskanje na vodi z uporabo drona kot vlečnega sredstva. Ideja se je Američanu porodila že pred tremi leti, a takrat tehnologija dronov še ni bila dovolj razvita, da bi dron lahko vlekel deskarja na vodi. V nemškem podjetju Infineon Tehnologies so mu uspeli izdelati dron, ki je dovolj močan. Baterija drona je izjemno velika. Primerljiva je s 158 pametnimi telefoni. Ima kapaciteto 30 Ah pri napetosti 51,8 V. Propelerji imajo premer 80 cm in proizvedejo dovolj potiska, da dron za seboj vleče deskarja na vodi. Dron ima težo 24 kg. Večina teže je seveda baterija, ki pa lahko deskarja vleče za seboj kar 10 minut.

Američan se je tokrat odločil, da inovativen izdelek predstavi v Sloveniji. Za deskanje na vodi je izbral reko Savo Bohinjko in v idiličnem ambientu posnel promocijski video.

Kako je potekalo snemanje videa in s kakšnimi težavami so se srečali pri uvajanju nove tehnologije v navtični šport, si lahko ogledate v videu:

Komentarji