Zadnje iz eTrgovine

24.90€

V enem letu je slovenski solo jadralec Jasmin Čaušević na svoji tretji etapi, t.i. Pacifik 2018 z barko Indigo (Bavaria 34), preplul 9023 NM. Odrinil je s Karibov iz otoka Martinik in plul po Karibskem morju do otokov ABC (Aruba, Curacao, Bonaire), ter potem od tu zaplul na  nov kontinent, Srednjo Ameriko. Obiskal je otoke San Blas v Panami, kakor tudi sam del Paname z velemestom Panama City. Tukaj je prvič na svojo barko vzel sojadralca. Preplula sta Panamski prekop in prešla v Tihi ocean. V njem sta najprej zaplula do otokov Las Perlas, ter preplula 4204 NM čez del Tihega oceana brez kopnega. 40 dni in 22 ur sta plula neprekinjeno iz Paname do otoka Hiva Oa, 30 dni ali 2932 NM sta neprekinjeno jadrala, saj sta imela še samo cca 40 litrov goriva, ki je služilo za rezervo. Dosegla sta Markeško otočje v Francoski Polineziji, kjer je Gregor po  zapustil barko.

Po obisku in ogledu otokov Hiva Oa, Nuku Hiva, Fatu Hiva, Tahuata in Ua Pou je odjadral za arhipelag Tuamotu, ter se ustavil na atolih Kauehi in Fakarava. Naslednji na poti so bili Družbeni otoki z otokom Tahiti, Moorea, Raiatea, Taha`a, Bora Bora in Maupiti. Skoraj 700 NM je potreboval do Cookovih otokov in atola Palmerston, ter zaplul še nadaljnjih 700 NM proti otočju kraljevine Tonga in se največ zadrževal v skupini otokov Vava`u, na koncu pa je obiskal še Tongatapu.

Vse zgoraj navedeno je strnil v nov, njegov že tretji potopis, ki ga je naslovil Skriti paradiž. Kot je sam enkrat napisal, so pacifiška otočja skriti biseri in kot je najdražji črni biser Tihega oceana, tako je njemu najdražja in najlepša prav zadnja plovba. Vse o skritem raju, lahko preberete na 384 straneh te knjige, ter si ogledate več kot 300 barvnih fotografij. Knjiga je opremljena kot vse tri njegove prejšnje knjige v trdi vezavi, je šivana in je knjiga za vse večne čase.

Jasmin Čauševič: Skriti paradiž

Zadnji video

Elan, Begunje, Impression Yachts

Lastniki Elana objavljajo podpis pogodbe o prodaji poslovnega deleža družbe

Družbeniki Elana d.o.o., zastopani s strani Wiltan Enterprises Limited, kateri je v lastništvu in upravljanju VR Capital iz Londona, z zadovoljstvom objavljajo, da so podpisali pogodbo o prodaji in prenosu 100 % poslovnega deleža družbe Elan, d. o. o., s podjetjem, ki je v lastništvu sklada KJK Fund III S.C.A. SICAV-RAIF iz Luksemburga ter v upravljanju KJK Management SA (“KJK”). Freitag & Co., s sedežem v Frankfurtu in Bostonu, je bil glavni svetovalec za prodajo na strani družbenikov. Transakcija bo po pričakovanjih zaključena v sredini leta 2019, po odobritvi agencije za varstvo konkurence.

O ELANU

Podjetje z več kot 70 letno tradicijo je bilo ustanovljeno leta 1945, in je družba za različne napredne rešitve in kompozite, locirana v Begunjah, Slovenija. Elanove štiri divizije se osredotočajo na, i) športno opremo, kjer je Elan vodilni in svetovno priznani inovator, ii) napredne in tehnično zahtevne komponente, ki se uporabljajo pri obnovljivih virih energije, in v ostalih specializiranih industrijah, iii) napredne, visoko zmogljive športne in prostočasne jadrnice, ter, iv) inovacijske rešitve za dvorane in stadione po svetu. Vse Elanove divizije so predane tehničnemu razvoju in naprednemu oblikovanju izdelkov preko inovativnega dostopa in naprednih tehnologij. (dodatne informacije: www.elan.si )

O KJK

KJK Fund III S.C.A. SICAV-RAIF je leta 2018 ustanovljen sklad zasebnega kapitala v vrednosti 250 milijonov evrov, ki se osredotoča na regijo Balkana in baltskih držav. KJK Management SA je upravljalec alternativnih investicijskih skladov iz Luksemburga, ustanovljen leta 2010 (dodatne informacije: www.kjkmanagement.com).

Komentarji