V kraljestvu Bahrajn bodo zgradili največji podvodni tematski park. Osrednja točka 100.000 m2 velikega podvodnega parka bo letalo Boeing 474.

V Bahrajnu so se odločili, da bodo v svoje vode privabili številne potapljače iz vsega sveta. Zgradili bodo neverjeten podvodni tematski park. Osrednja točka bo ikonično letalo Boeing 747, ki ga bodo kontrolirano potopili na morsko dno. Poleg letala bodo v parku postavili repliko tradicionalne hiše trgovca z biseri, številne umetne koralne grebene in celo 12 m veliko vetrnico.

Tematski park bo odprt še pred letošnjim poletjem. Trenutno potekajo še zadnja usklajevanja med državo, zasebnim sektorjem, potapljaškimi podjetji in klubi. Za celoten projekt zagotavljajo, da je okolju prijazen. V celoti bo izdelan iz materialov, ki omogočajo varno zaščito za bodoče prebivalce koralnega grebena in rast morskega habitata. Letalo, ki ga bodo potopili, bodo predhodno zaščitili pred korozijo.

Podvodni park bo zgrajen v neposredni bližini Biserne poti, ki je zaščitena kot Unescova svetovna dediščina. Replika hiše trgovca z biseri bo ponazarjala bogato dediščino vzgajanja biserov v Bahrajnu in okolja, bogatega z ostrigami.

Vir: Bahrain Tourism & Exhibition Authority, foto: Dive Bahrain