Vrhunski slovenski kajtar Toni Vodišek se bori za naziv MLADI UPI. Če bo izbran med 20 kandidati, mu bo to močno pomagalo pri nadaljevanju njegove športne kariere.

Kdo je Toni Vodišek?

Toni prihaja iz športne družine, saj je surfal tudi že njegov oče. Potem, ko se je oče poškodoval in je prevzel vlogo trenerja, je surfati začel tudi Toni. Toni je začel jadrati že pri šestih, prvih tekem pa se je udeleževal že pri devetih. Ker je andrenalinski tip človeka, ga je jadranje takoj prevzelo. Sicer je treniral tudi nogomet, rokomet in bil nekaj časa celo v vaterpolo reprezentanci. V dosedanji športni karieri je postal že trikratni svetovni prvak, dvakratni evropski prvak in dobil zlato medalja na Mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu v Argentini leta 2018.

Njegov cilj in želja je, da se v članski konkurenci udeleži olimpijskih iger leta 2024 in osvoji eno izmed olimpijskih odličij.

Kako mu lahko pomagamo

S svojim glasom mu lahko pomagamo, da uresniči svoje sanje Glas oddate na tej povezavi: https://www.mladi-upi.si/clanek/finalisti/toni-vodisek.html

Glasujete lahko vsak dan enkrat. Glasovanje se zaključi 12.4., zato prosimo, da pohitite!

O razpisu MLADI UPI

Namen razpisa Mladi upi 2018 RAZPIS JE NAMENJEN MLADIM UPOM S PODROČIJ ŠPORTA, UMETNOSTI, ZNANOSTI IN MLADIM PARA-ŠPORTNIKOM! Dobrodelni projekt "Mladi upi" je namenjen mladim, nadarjenim posameznikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta. Z aktualnim razpisom so k sodelovanju vabili mlade, talentirane športnike, kreativne umetnike, nadarjene in pronicljive znanstvenike ter mlade slovenske para-športnike. Z vključitvijo para-športnikov, ki izkazujejo izjemno voljo in predanost pri svojem udejstvovanju, so lani še dodatno nadgradili koncept družbeno odgovornega projekta, da omogočamo lažji razvoj potencialov in kariernih želja še bolj raznolikim dejavnostim mladih upov. S projektom nagrajujejo mlade, ki so predani svojemu delu in jim želimo ponuditi oprijemljivo podporo ter pomoč pri razvoju znanja, ambicij in talenta.

Verjamemo, da vsaka podpora mladih upov danes prinaša celotni družbi dodano vrednost za jutrišnji dan.