Nautica Marina Portorož – Sejem

V največji slovenski marini, Marini Portorož, se bo med 16. in 19. majem zgodil val raznovrstnih dogodkov, ki bodo še dodatno popestrili nov in edini navtični sejem na slovenski obali – Nautico Marina Portorož. Navtični sejem, ki ga bo letos prvič organizirala v lastni režiji Marina Portorož, je po informacijah organizatorjev že skorajda 100-% zaseden in, kot dodajajo, ne bo pustil nobenega razstavljavca in obiskovalca ravnodušnega.

Vsekakor bo glavna atrakcija sejma jahta Adler Suprema, 23 metrov dolgo plovilo, ki navdušuje s svojimi inovativnimi rešitvami, saj so imeli proizvajalci, ki so plovilo naredili iz karbona v mislih predvsem čim nižjo porabo in jo s hibridnim pogonom tudi dosegli.

Nautica Marina Portorož – Sejem

Slovensko premiero bo doživel Seafaring 34, plovilo ki je plod slovenskega znanja in tudi narejeno v Sloveniji. Seafaring 34 je bil razvit kot odziv na intenzivno povpraševanje po jahtah, ki imajo minimalen vpliv na okolje in nizke obratovalne stroške, ne da bi pri tem izgubili udobje ali zmožnost plovbe po odprtem morju.

Na Nautici bo prvič predstavljeno tudi plovilo visokega kvalitetnega razreda GRANDEZZA 28 OC. Plovilo je plod izredno natančne izdelave in dovršenega designa. Krasijo jo moderne linije, udobje in odlične plovne lastnosti.

Poleg že omenjenih plovil, bo na sejmu moč videti tudi plovila Pardo 43, Fjord 38 xpress, Princess, Pershing, Hanse, Bavaria, Greenline, X-yachts in mnoge druge. Na tokratnem sejmu Nautica marina Portorož pa organizatorji poseben prostor namenjajo tudi caravaningu, kjer se bo predvidoma predstavilo več kot 20 vozil, svojo udeležbo so na primer že potrdili AC glavan, Akar, Adria mobil in drugi.

Pester sklop dogajanj se bo začel takoj po uradni otvoritvi sejma, ki mu bo sledila medijska regata, ki bo v četrtek, 16. maja, na slovensko obalo privabila novinarke in novinarje iz vse Slovenije in jih skupaj z izkušenimi skiperji za en dan popeljala v svet jadranja in navtike kot take.

Razstavljavci pa bodo po uspešno zaključenem prvem sejemskem dnevu uživali v večeru razstavljavcev ob spremljavi živahne glasbe skupine Manouche.

Nautica Marina Portorož – Sejem

V petek in soboto razstavljavce in obiskovalce čakata dneva, polna mode, lepote, gostili bomo polfinalni izbor Miss Slovenija, in glasbe. Tako bo poleg dogodkov, ki so namenjeni strokovnim diskusijam (pomorska dediščina slovenske obale, najemi jadrnic in jaht itd.) inpredstavitvam različnih navtičnih novitet, premierno organiziran še glasbeni festival Marina Music Fest, ki bo odlična odskočna deska za mlade glasbenike.

Večere bomo zaključili ob glasbi priznanih slovenski glasbenikov, kot so Sašo Gačnik Svarogov, Vlado Kreslin, Helena Blagne in Tanja Žagar.

Te spremljevalne in glasbene dogodke bomo gostili v velikem dodatnem šotoru, ki bo še povečal pokrite razstavne kapacitete na samem sejmu.

Zaradi povečanega obiska, kjer se pričakuje okoli 20.000 obiskovalcev, smo vsebinsko dopolnili in okrepili tudi gostinsko ponudbo, ki jo bomo letos prvič nudili skupaj z zunanjim gostinskim partnerjem. Razstavljavci in obiskovalci se bodo lahko okrepčali v gostinskem kotičku s hitro, a zdravo pripravljeno hrano ter v dveh restavracijah v stilu ponudbe »all you can eat«.

Zaradi velikega zanimanja za obsejemski in sejemski del so karte že v predprodaji na Eventimu in Petrolu.