elan-yachts.com

KJK Management z zadovoljstvom sporoča, da je prevzem 100% deleža v družbi ELAN, d.o.o., enega izmed vodilnih podjetij v svetovni športni industriji, uspešno zaključen. Novi lastnik Elana je postala družba v lastništvu KJK Fund III, leta 2018 ustanovljenega sklada zasebnega kapitala v vrednosti 250 milijonov evrov. Elan s sedežem v Begunjah v Sloveniji je bil ustanovljen leta 1945, danes pa posluje v okviru štirih glavnih divizij: i) zimsko-športna oprema, s katero je Elan svetovno znan inovator in eden vodilnih proizvajalcev smuči v tej industriji, ii) napredna in visoko zmogljiva plovila za šport in prosti čas, iii) inženiring rešitve za velike večnamenske arene in stadione po celem svetu in iv) visoko-tehnološke napredne kompozitne komponente za uporabo na področju obnovljive energije.

G. Kustaa Äimä, ustanovitelj in vodilni partner v KJK, je izjavil: "Smo zelo zadovoljni, da smo po devetih mesecih dela uspešno zaključili nakup Elana. Verjamemo, da Elanova inovativnost in osredotočenost na uporabnika znatno poveča vrednost Elanovih izdelkov v očeh kupca, zaradi česar je družba visoko konkurenčna v svetovnem merilu." G. Äimä je še dodal, da bo imel Elan osredno vlogo v načrtih KJK-ja oblikovati skupino proizvajalcev športne opreme, katere glavna dejavnost bo omogočanje aktivnega preživljanja prostega časa v naravi.

Elanova vodstvena ekipa pod taktirko g. Jeffreya Tirmana, glavnega izvršnega direktorja, bo nadaljevala z vodenjem družbe. Poleg tega bo g. Tirman prevzel tudi vodenje novo ustanovljene krovne holdinške družbe, pod imenom “KJK Sports”. Ob Elanu bodo v sklopu KJK Sports tudi ostale družbe, ki delujejo v športni industriji, vključno z estonsko družbo športno-rekreativnih plovil Tahe Outdoors (www.taheoutdoors.com), ter bolgarskim proizvajalcem koles, Leader 96 (www.leader96.com). G. Tirman je ob tem komentiral: ”Z zadovoljstvom smo sprejeli novico, da je prodaja Elana skladu KJK uspešno zaključena. Veselimo se sodelovanja tako s celotno KJK ekipo, kot tudi s kolegi iz ostalih družb v lastniški strukturi KJK. Verjamemo v nove priložnosti in sinergije, katere se v prihodnosti odpirajo med blagovnimi znamkami znotraj portfelja športnih podjetij z namenom, da KJK Sports postane resnično globalna skupina v športni industriji.”

O KJK. KJK Skupina upravlja več investicijskih skladov, osredotočenih na nove trge Evropske unije, kjer združujemo lokalno znanje z mednarodno uveljavljenimi najboljšimi poslovnimi praksami. KJK-jeva ekipa ima številne izkušnje na teh trgih s področij izbire naložb, investicijskih analiz ter upravljanja sredstev. Skupino KJK sestavlja 8 lokalnih pisarn v Evropi s skupaj 19 mednarodno izkušenimi strokovnjaki s področja investicij, ki imajo vsak vsaj po 15 let delovnih izkušenj. Lokalne pisarne predstavljajo edinstveno platformo za identifikacijo in dostop do zanimivih investicijskih priložnosti na področju rastočih evropskih trgov. Z lokalno prisotnostjo omogočamo institucionalnim investitorjem strukturiran dostop do naložbenih priložnosti na novih trgih preko celotne Evrope.

Za več informacij o KJK, obiščite www.kjkmanagement.com ali pišite na jk@kjkcapital.com.

Za več informacij o Elanu obiščite www.elan.si.